Gode bud - uddannelser der åbner verden for dit barn

Danske virksomheder råber efter faglærte, og efterspørgslen bliver kun større. Dit barn vil opleve en verden af muligheder som faglært og blive særdeles attraktiv på arbejdsmarkedet. Her er en række eksempler på uddannelsesveje med stort potentiale og gode jobmuligheder i fremtiden - samt uddannelser du måske aldrig har hørt om.

Fordelsuddannelser 2017

Fordelsuddannelser er uddannelser inden for fag, hvor der i fremtiden forventes et stort behov for arbejdskraft - og med særlig gode muligheder for at få en praktikplads.

Entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker

For dig som gerne vil være ekspert i højteknologiske maskiner - og fylde din hverdag med elektronik, mekanik, hydraulik og motorer.

Bådebygger

Med en maritim håndværksuddannelse står dit barn stærkt. Den maritime branchen i danmark er stor og rummer mange karriereveje eller muligheder for videreuddannelse.

Gastronom

Som gastronom kan dit barn arbejde med alt fra traditionel madlavning til høj-gastronomisk kogekunst.

Tjener

Her forenes gastronomi, mennesker og værtsskab, fordi det handler om at give sine gæster en fantastisk restaurantoplevelse.

Detailhandelsuddannelsen

Har dit barn lederdrømme eller en iværksætter gemt i maven, er detailhandelsuddannelsen et oplagt sted at starte.

Murer

Bygger ikke bare huse, men lærer også at planlægge og vælge de helt rigtige løsninger i komplicerede arbejdsprocesser – og tænker i innovation og fremtidens byggeri.

VVS - energi

Bliver hverdagens klimahelt ved at blive specialist i at spare på energien og skabe optimalt indeklima.

 

Struktør

Træder til som en alsidig og uundværlig håndværker, når der skal bygges broer, metroer eller nye vejanlæg.

Procesoperatør

Lærer at fremstille alle mulige typer af produkter og får ansvaret for, at teknikken og kvaliteten i en automatiseret produktion er i top.

Industritekniker

Arbejder med alt fra helikoptere og skibsmotorer til industrirobotter og produktion af små metaldele til alle mulige typer af produkter.

Social- og sundhedsassistent

Skaber livskvalitet og trygge rammer for mennesker, der har brug for omsorg og hjælp til at klare sig i hverdagen. Har høj faglighed og stort personligt engagement.

Eventkoordinator

Arbejder med alt fra at planlægge og organisere præsentationer, møder og konferencer til at arrangere store koncerter og andre kulturelle arrangementer.

Bygningsmaler

Her kombineres kreativitet, service og planlægning i et alsidigt arbejde som spænder fra små maleopgaver hos private til ansættelser på kæmpe erhvervbyggeprojekter.

Smed

Som smed bliver du en uundværlig specialist i at arbejde med metal og plastic - og så er der rigtig gode jobmuligheder, når du er færdig.

Snedkeruddannelserne

Som snedker skal du levere gennemarbejdet håndværk. Det kræver håndværksmæssig og teknisk snilde, kreativitet samt sans for teknologi og kvalitet.

Bager og konditor

Her bages brød og kager ud fra gamle stolte håndværkstraditioner og moderne teknikker.

Gourmetslagter

Bliv gourmetslagter og lær at få det bedste frem i et hvert stykke kød. Lad dit barn blive gourmetslagter og blive den gode smags vogter.