Hvad laver en gourmetslagter i dag?

På gourmetslagteruddannelsen lærer dit barn at arbejde med mad og gode råvarer. Der er stort fokus på at skabe noget, andre mennesker sætter pris på, så kreativitet og lysten til at bruge sine hænder har høj prioritet. En meget vigtig del af uddannelsen handler om at lære at rådgive om tilberedninger og at arbejde med kød - og tænke mad på nye måder. Så allerede under uddannelsen vil dit barn stå over for kunder, der forventer god service og faglig viden. Man lærer også at lave færdigretter, pølser og andre delikatesser, og undervejs er der korte skoleforløb, hvor der bl.a. undervises i opskæringer, tilberedning og ernæringslære. 
Uddannelsen tager mellem 2-4 år afhængigt af, hvilket fagspeciale dit barn vælger. Man kan på bare to år blive gourmetslagteraspirant, som undervises i ernæring, kalkulation, opskæring og tilberedning af kød. Og har dit barn mod på mere uddannelse, kan han eller hun fortsætte som gourmetslagter med specialet butik, delikatesse eller slagtning.

Få mere information her

Fremtiden for en gourmetslagter?

Som færdiguddannet gourmetslagter eller gourmetslagteraspirant er der rigtig gode muligheder for at få job i fx slagterbutikker, delikatesse- eller charcuteriafdelinger i supermarkeder, og man kan starte sin egen virksomhed. Derudover er der gode jobmuligheder i fødevareindustrien, der også efterspørger faglærte slagtere.

Som gourmetslagter kan man både tage korte efteruddannelser inden for branchen eller tage flere videregående uddannelser. Man kan også vælge at videreuddanne sig inden for ernæring og sundhed.
Her er et par eksempler på oplagte videreuddannelser:

Emil rejser gladeligt på tværs af landet for at blive gourmetslagter

20-årige Emil Werge Bach på 20 år er fuldstændig bidt af den gourmetslagteruddannelse, han er i gang med og mener, hans fag burde være mere populært. Selv er han så glad for det, at han gladelig vil rejse frem og tilbage mellem sit hjem og sin læreplads i Struer og skolen i Roskilde.

Praktikpladssituationen for gourmetslagtere

Der er stor efterspørgsel på gourmetslagtere. Ifølge branchen er der over 100 ubesatte praktikpladser. Derfor er det nemt at få en praktikplads.

Kilde: www.praktikpladsen.dk (Februar 2017)

Tabellen skal betragtes med forbehold, da tallene løbende ændrer sig.

 

Her kan du se, hvorfor det er en god idé at blive gourmetslagter

Bliv gourmetslagter - og lær at få det bedste frem i et hvert stykke kød.