Der er flere praktikpladser, end du lige tror

Indenfor industri, byggeri, handel og service er der gode muligheder for at få en praktikplads. Som elev får dit barn værdifuld erfaring og netværk, der kan bane vejen for et fremtidigt job. Selvfølgelig er der uddannelser, hvor det kan være sværere at finde en praktikplads, men du kan altid tjekke praktikpladssituationen for det enkelte fag på www.praktikpladsen.dk

Udover at der er elevløn, tager dit barn også de første skridt mod en god karriere med gode løn- og jobmuligheder. Praktikforløbet har den gevinst, at erhvervsuddannede ofte har et job, der venter på dem, så snart de er færdige med uddannelsen. Faktisk beholder 8 ud af 10 virksomheder deres lærlinge efter endt uddannelse.

praktikboble_01

Hvordan får dit barn en praktikplads?

praktikboble_02

Vidste du at 90% af alle elever er i praktik i en virksomhed? Dit barn skal selv gøre en indsats for at få en praktikplads, men erhvervsskolerne har et stort virksomhedsnetværk og hjælper virksomheder og elever med at få kontakt til hinanden i de fag, hvor der er ledige praktikpladser. Kontakt den erhvervsskole, som dit barn overvejer at søge ind på, og hør mere om mulighederne for en praktikplads til dit barn.

 

Virksomheder: Ja, vi har praktikpladser til dit barn

Mange virksomheder landet over står lige nu med ubesatte praktikpladser.

Nedenfor kan du se en håndfuld virksomheder, der har ledige praktikpladser og som måske er på udkig efter dit barn.

Udover praktikpladsen.dk kan dit barn finde ledige praktikpladser her:

Elevportalen.dk
Elevplads.dk
Jobnet.dk
Nordjyskejob.dk
Jobbasen.dk
Jobindex.dk
Jobzonen.dk
Careerjet.dk
Work.dk

 

Hør virksomheder fortælle om deres behov for lærlinge

Flere virksomheder end du måske lige tror har ledige praktikpladser. Her fortæller en håndfuld virksomheder om deres praktikpladssituation.
Tag gerne kontakt til dem og hør mere. 

 

I Dansk Supermarked ansætter vi ca. 400 elever om året, og har i hvert fald plads til 100 mere. Vi har en klar interesse i at investere i de unge, som er interesserede i at arbejde som bager, detailslagter eller salgsassistent. Og vi vil rigtig gerne beholde vores dygtige elever bagefter– for vi har faktisk job klar til stort set alle vores udlærte bagere og slagtere og en meget stor del af salgsassistenterne.

 Jon Skålerud, HR Senior Manager i Dansk Supermarked Group

 

Bliv elev i Dansk Supermarked Group.

 
Vores medlemmer har bl.a. brug for dygtige entreprenør- og landbrugsmaskinmekanikere, og lige nu kan vi se, at vi faktisk skal uddanne flere end vores branche har behov for. Både fordi mange af vores medlemmers ansatte nærmer sig pensionsalderen med hastige skridt, og fordi vores udlærte bliver rekrutteret til andre brancher.

      Per Hedetoft udtaler sig på vegne af Maskinleverandørerne og Dansk Maskinhandlerforening  Se vores lange liste med ledige praktikpladser på vores jobbank

 

Pt er det primært ventilations- og kølelærlinge, vi har behov for. Som udgangspunkt beholder vi vores lærlinge, når de er færdiguddannet. Både fordi vi ved, at der ligger en god signalværdi i det, når de skal søge videre, at deres læreplads har ønsket at fastansætte dem. Men også fordi vi jo har haft stor indflydelse på deres uddannelse og derfor meget gerne vil beholde dem.”

 Pernille Bisgaard, HR koordinator i Kemp & Lauritzen 

 

Kontakt os og hør mere om vores praktikpladsmuligheder 

 

Praktikpladsmanglen har i flere år fyldt meget, men det er slet ikke et billede, der passer på industrien. Her mangler vi virkelig elever, især industritekniker- og automatikteknikerlærlinge. Der findes simpelthen ikke dygtige industriteknikere uden arbejde i dag.

 Henning Dam, Direktør Flextek A/S

 

Kontakt Flextek og hør mere

 

Coop er landets største private praktikvært, og vi har omkring 1000 elever lige nu. Hvert år starter 400 nye elever, og vi er altid på jagt efter talenter. Vi er glade for vores elever og beholder størstedelen af dem. Lige nu mangler vi især elever på slagterfaget, og der er masser af job til dem.

 Morten Lynge Lauridsen, Teamchef Coop Danmark A/S

 

Få elevplads hos Coop

 

Lige nu er der især behov for industriteknikerlærlinge, men også smedelærlinge, elektrikerlærlinge, automatikteknikerlærlinge, skibsmontør- og skibsmekanikerlærlinge er der efterspørgsel på i den maritime branche, vi repræsenterer. Der er praktikpladser til alle lærlinge, der er dygtige og motiverede, og der er job til alle, der bliver udlært. Mange får også job det sted, de bliver udlært fra.

Thomas Rindel, projektleder i Fremtidens Maritime Håndværker

 

Kontakt gerne de maritime håndværkere for mere information

 

Vi ansætter stort set alle, der søger læreplads hos os. For vi er nødt til at tage ansvar for at uddanne den faglærte arbejdskraft, som vi både nu og i fremtiden har behov for. Pt har vi 26 lærlinge, og det er både struktører, maskinførere, brolæggere, smede, mekanikere og it-supportere.

 Mette Egesø, HR-chef i Barslund A/S

 

 

 

116410-Flyer 148x320_Side_1 116410-Flyer 148x320_Side_2

 
 

Udarbejdet i samarbejde med Den Regionale Praktikpladsenhed i Region Hovedstaden