Gode bud - uddannelser der åbner verden for dit barn

Dit barn vil opleve en verden af muligheder som faglært og blive særdeles attraktiv på såvel det danske som globale arbejdsmarked. Her er nogle eksempler på uddannelsesveje, hvor dit barn kan være med til at gøre en forskel for andre mennesker, udvikle løsninger på fremtidens udfordringer samt indgå i kreative og højteknologiske  processer som er meget efterspurgte. Vi giver kun et lille indblik i, hvad der er af muligheder, da der er mere end 100 uddannelser at vælge imellem. 

Data- og kommunikationsuddannelsen

Spiller din teenager på computer dag og nat? På uddannelsen kan talentet bruges til at blive datatekniker, IT-supporter eller webudvikler.

Entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker

For dig som gerne vil være ekspert i højteknologiske maskiner - og fylde din hverdag med elektronik, mekanik, hydraulik og motorer.

Bådebygger eller sejlmager

Med en maritim håndværksuddannelse står dit barn stærkt. Den maritime branche i Danmark er stor og rummer mange karriereveje og muligheder for videreuddannelse.

Gastronom

Som gastronom kan dit barn arbejde med alt fra traditionel madlavning til høj-gastronomisk kogekunst.

Tjener

Her forenes gastronomi, mennesker og værtsskab, fordi det handler om at give sine gæster en fantastisk restaurantoplevelse.

Detailhandelsuddannelsen

Har dit barn lederdrømme eller en iværksætter gemt i maven, er detailhandelsuddannelsen et oplagt sted at starte.

Bager og konditor

Her bages brød og kager ud fra gamle stolte håndværkstraditioner og moderne teknikker.

VVS - energi

Bliv klimahelt og specialist i at spare på energien - og skabe optimalt indeklima.

Struktør

Træder til som en alsidig og uundværlig håndværker, når der skal bygges broer, metroer eller nye vejanlæg.

Procesoperatør

Lærer at fremstille alle mulige typer af produkter og får ansvaret for, at teknikken og kvaliteten i en automatiseret produktion er i top.

Industritekniker

Arbejder med alt fra helikoptere og skibsmotorer til industrirobotter og produktion af små metaldele til alle mulige typer af produkter.

Social- og sundhedsassistent

Fremtidens velfærdsmedarbejdere skaber livskvalitet og trygge rammer for mennesker, der har brug for omsorg og hjælp til at klare sig i hverdagen. Men de er også specialister i velfærdsteknologi, da SOSU-assistenter er med til at teste, introducere og implementere den nyeste velfærdsteknologi.    

Snedkeruddannelserne

Som snedker skal du levere gennemarbejdet håndværk. Det kræver håndværksmæssig og teknisk snilde, kreativitet samt sans for teknologi og kvalitet.

Murer

Bygger ikke bare huse, men lærer også at planlægge og vælge de helt rigtige løsninger i komplicerede arbejdsprocesser – og tænker i innovation og fremtidens byggeri.

Gourmetslagter

Bliv gourmetslagter og lær at få det bedste frem i et hvert stykke kød. Lad dit barn blive gourmetslagter og blive den gode smags vogter.

Eventkoordinator

Arbejder med alt fra at planlægge og organisere præsentationer, møder og konferencer til at arrangere store koncerter og andre kulturelle arrangementer.

Bygningsmaler

Her kombineres kreativitet, service og planlægning i et alsidigt arbejde som spænder fra små maleopgaver hos private til ansættelser på kæmpe erhvervbyggeprojekter.

Smed

Som smed bliver du specialist i at arbejde med metal og plastik. Og der er rigtig gode jobmuligheder, når man er færdig.

Fordelsuddannelser 2018

Fordelsuddannelser er uddannelser inden for fag, hvor der i fremtiden forventes et stort behov for arbejdskraft - og med særlig gode muligheder for at få en praktikplads.

Anlægsgartner

Som anlægsgartner arbejder du i det fri og er med i hele processen fra design og beregning til etablering og vedligehold.