Hvad laver en detailhandelsuddannet i dag?

Detailhandelsuddannelsen, også kaldet EUD Business, har 3 specialiseringsmuligheder. Man kan fx vælge at blive salgsassistent, blomsterdekoratør eller dekoratør/visual merchandiser.

Hvis man vælger specialet salgsassistent kommer man typisk i praktik i stormagasiner, butikker og supermarkeder - hvor man mange steder arbejder med sociale medier og e-handel. Har dit barn lederdrømme eller en iværksætter gemt i maven, er en detailhandelsuddannelse et oplagt sted at starte. Dit barn kan også vælge EUX og få en erhvervsfaglig studentereksamen på fire år. Få mere information her.

Fremtiden for en detailuddannet med speciale inden for salg?

Når man er uddannet salgsassistent er der gode muligheder for at få et job bagefter indenfor flere brancher. Man starter allerede sin karriere, når man er i gang med uddannelsen, og man kan avancere hurtigt. Detailbranchen er god til at spotte talenter, og det er muligt på få år at gå fra salgsassistent til at blive afdelingsleder eller butikschef. Få mere viden her.

Der er mange oplagte videre- og efteruddannelsesmuligheder:

Rikke har altid haft en leder i maven – og den sprang ud i Føtex

30-årige Rikke Stidsen er gået fra at være elev til leder inden for Dansk Supermarked i løbet af få år. Hun har altid haft en leder i maven og elsker at få mennesker til at udvikle sig. Og hun føler, detailhandel er en super platform til at accelerere hurtigt i graderne, hvis man brænder for det.

Jamil var den hårde fyr, som blev den hyggelige sælger i Fætter BR

31-årige Jamil Farah Mehdi byttede småkriminalitet og uheldige venner ud med en elevplads i Fætter BR. Detailhandelsuddannelsen gav ham selvtilliden og skubbet i retning af en spændende karriere. Og nu er han sprunget ud som selvstændig foredragsholder og coach med fokus på udsatte unge.

Frederik og Mikkel drømmer om millioner og karriere i udlandet

En karriere i udlandet. Egen succesfuld butik. Millioner, der triller ind på kontoen. Fremtidsdrømmene fejler ikke noget for Mikkel Kilpinen og Frederik Jørgensen, der begge er 18 år og ser uendeligt mange muligheder ved detailhandelsuddannelsen, de er i gang med at tage som EUX.

Praktikpladssituationen for detailhandelsuddannede

Inden for detailhandel er der fortsat gode muligheder for at få en praktikplads, men nogle områder er meget populære, og der skal man bruge lidt længere tid på at finde en praktikplads. Kilde: www.praktikpladsen.dk 

 
 

Bliv prof i handel og salg

Den nye detailhandelsuddannelse er en uddannelse med nye muligheder til dig, der overvejer en karriere inden for handel og salg!

Filmen er udviklet af HK handel og Dansk Erhverv