Hvad laver en eventkoordinator i dag?

Som eventkoordinator vil dit barn komme til at arbejde med alt fra at planlægge og organisere præsentationer, møder og konferencer til at arrangere store koncerter og andre kulturelle arrangementer. En eventkoordinator kan nemlig både arbejde i event- og PR-bureauer, i kommuner og organisationer, feriecentre, storcentre og alle mulige typer af virksomheder.

Man har et stort ansvar og meget alsidige opgaver som eventkoordinator, fordi man ofte både er involveret i idéudvikling, projektstyring, kommunikation om eventen, udarbejdelse af tilbud og budgetter og booking af oplægsholdere og underholdning.

Uddannelsen tager tre år, hvoraf to år er i praktik på en virksomhed med indlagte skoleforløb. Få mere viden.

Fremtiden for en eventkoordinator

Eventkoordinatoruddannelsen er blevet oprettet, fordi flere og flere virksomheder og organisationer har fokus på at skabe events og oplevelser for kunder, medlemmer eller samarbejdspartnere, og det betyder, at jobmulighederne er gode.

Når man er uddannet eventkoordinator, har man gode videreuddannelsesmuligheder. Særligt hvis dit barn tager eventkoordinatoruddannelsen som EUX, hvilket giver både en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse på samme tid.

Eksempler på videreuddannelse:

 

Lene er eventkoordinator og får et sus ud af sin arbejdsdag

24-årige Lene Nielsen er snart færdiguddannet som eventkoordinator, og hun elsker den alsidige og krævende hverdag i den teambuilding-virksomhed, hvor hun er i lære. Her får hun et sus ud af at få alt ved en event til at klappe og give en masse mennesker en god oplevelse.

Praktikpladssituationen for en eventkoordinator

Uddannelsen til eventkoordinator er stadig ret ny. Derfor skal elever, der søger læreplads, være aktive og opsøgende for at få en praktikplads. Og de skal være indstillet på at informere om uddannelsen og dens muligheder. Kilde: www.praktikpladsen.dk

 

 

 

 

Hør hvad en elev, lærer og professionel eventmanager fortæller om uddannelsen

Lignende uddannelser

Hvis dit barn er interesseret i uddannelsen til eventkoordinator, vil han eller hun måske også finde disse uddannelser spændende.

Kontoruddannelsen

Uddannelsen tager ca. 4 år og har et obligatorisk EUX-forløb, dvs. at man skal tage en række fag på gymnasialt niveau. Dit barn kan vælge at specialisere sig inden for regnskab, administration, økonomi, advokat- eller lægesekretær, rejseliv, revision, spedition og shipping.

Der er især efterspørgsel på kontorassistenter, som har specialiseret sig indenfor økonomi og regnskab samt gode muligheder for at få en praktikplads, hvis man er parat til at søge bredt indenfor alle brancher, specialer og geografiske områder.

Case: Kontoruddannelsen

22-årige Sofie Hansen er vild med sin uddannelse i offentlig administration og sin elevplads ved Retten i Viborg og håber, mange flere unge får øjnene op for de spændende jobmuligheder, erhvervsuddannelserne byder på. Hun er træt af, at alle tror, universitetet er eneste vej, hvis man er fagligt dygtig.

Læs Sofies historie og om hendes vej til kontoruddannelsen og få et unik indblik i hverdagen som kontorelev.

Handelsuddannelsen

På handelsuddannelsen (EUD og EUX Business) kan dit barn vælge mellem tre specialer indenfor salg, indkøb og logistik. Hvis man vælger retningen indkøbsassistent, lærer man bl.a. at indhente tilbud, sammenligne priser og kvalitet. Vælger man logistikretningen, lærer man at indkøbe varer i passende mængder og styre vare- og informationsflow i en virksomhed. En handelsassistent arbejder med salg og markedsføring af varer og serviceydelser og arbejder ofte med sociale medier og e-handel.
Uddannelsen tager 3-4 år og kan gennemføres som EUX-forløb, hvilket forlænger uddannelsen med 40 uger. De seneste år har der været gode muligheder for at indgå praktikaftaler, hvis man er parat til at søge bredt inden for alle brancher.