Hvad laver en murer i dag?

Som murer bygger man ikke bare huse. Murere har nemlig også restaureringsopgaver på etageejendomme eller komplicerede opgaver på fredede bygninger. Som murer vil dit barn derfor skulle være med til at finde de rigtige løsninger på arbejdsopgaverne, vælge det rigtige værktøj, de rigtige materialer og fastsætte bemanding og tidsforbrug.

På uddannelsen undervises der bl.a. i murerteknik, fliseteknik, digitalt byggeri, tegning og systemstillads, men også i innovation og fremtidens byggeri. På mureruddannelsen kan der også være udenlandske studieture - fx til Colosseum i Rom. Uddannelsen tager cirka fire år og fem måneder. Det afhænger bl.a. af, hvilken fagretning dit barn vælger. Få mere viden

Fremtiden for en murer

Som færdigudlært murer har dit barn rigtig gode jobudsigter. Danske murere er respekteret verden over - og derfor kan udlærte murere også søge job hos udenlandske byggefirmaer og i humanitære organisationer. Hvis dit barn har mod på en mere koordinerende eller rådgivende rolle i store byggeprojekter, er det altid muligt at videreuddanne sig. Lønnen for murere varierer meget, da de ofte arbejder på akkord til en langt højere timeløn. 

Hvis dit barn tager mureruddannelsen med EUX giver det adgang til et stort antal videregående uddannelser. Eksempler på videreuddannelse:

Helena var igennem et par omvalg, inden hun fandt sit kald: Mureruddannelsen

Et smut forbi mekanikeruddannelsen og et forløb på en produktionsskole skulle der til, før 19-årige Helena Kruse fandt sit kald: Mureruddannelsen. Hun er vild med faget, der kræver millimeterpræcision og omhyggelighed.

Praktikpladssituationen for en murer

Langt de fleste murerelever indgår en uddannelsesaftale eller bliver tilbudt skolepraktik. Af boksen fremgår det, at der er flere i skolepraktik, men det er ofte kun kortvarigt, da flere kommer i praktik via kortere aftaler hos flere firmaer. Der er stor rift om de færdiguddannede murersvende, da der ikke bliver uddannet nok murere i forhold til efterspørgslen. Kilde: www.praktikpladsen.dk 

 
 

Hør hvad Frederik fortæller om at være i lære som flisemurer

Lignende uddannelser

Hvis dit barn er interesseret i uddannelsen til murer, vil han eller hun måske også finde disse uddannelser spændende. Allerede nu er der stor efterspørgsel på både tømrere og maskin- og bygningssnedkere, og det vil der også være i fremtiden.

Tømrer

En tømrer udfører både nybyggeri og renoveringsopgaver – og er altid med på de store bygge- og anlægsprojekter. Som tømrer monterer man f.eks. tagspær, lægger gulve, opfører vægge og isætter vinduer og døre, men man lærer også selv at tegne og planlægge opgaver. Opgaverne er meget alsidige, og der er stor efterspørgsel på tømrere indenfor byggebranchen.

Maskin- og bygningssnedker

Som bygningssnedker arbejder man både med nybyggeri og med renovering og restaurering. Arbejdet kan foregå på værksteder, på store bygninger og byggepladser og i private hjem.
En maskinsnedkers arbejde går ud på at planlægge og klargøre maskiner og materialer til produktion. Man betjener og vedligeholder avancerede computerstyrede maskiner og skal hele tiden holde sig opdateret på de nyeste teknikker.