Uddannelser der åbner verden for dit barn

Dit barn vil opleve en verden af muligheder som faglært og blive særdeles attraktiv på såvel det danske som globale arbejdsmarked. Her er nogle eksempler på uddannelsesveje, hvor dit barn kan være med til at gøre en forskel for andre mennesker, udvikle løsninger på fremtidens udfordringer samt indgå i kreative og højteknologiske  processer som er meget efterspurgte. Vi giver kun et lille indblik i, hvad der er af muligheder, da der er mere end 100 uddannelser at vælge imellem.

Unge går til kamp for en grøn fremtid med bæredygtige projekter

Hvordan bliver elever fra de erhvervsrettede ungdomsuddannelser klædt på til fremtiden? Den nye generation af unge ønsker at gøre en forskel, når de kommer ud på arbejdsmarkedet. Med bæredygtighed som en integreret del af undervisningen bliver eleverne inspireret og motiveret til at skabe løsninger, der kan rykke verden i en grøn og bæredygtig retning. Men hvordan kan bæredygtige projekter se ud, og hvad siger de unge til at arbejde med bæredygtighed?

På Folkemødet 2019 inviterede Ditbarnsfremtid og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier 7 unge med fra de erhvervsrettede ungdomsuddannelser for at præsentere deres bæredygtige projekter. Her på siden kan du lade dig inspirere af de unge og deres spændende projekter.

Læs om deres projekter her

IT-uddannelser

Spiller din teenager på computer dag og nat? På uddannelsen kan talentet bruges til at blive datatekniker, IT-supporter eller webudvikler.

Entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker

For dig som gerne vil være ekspert i højteknologiske maskiner - og fylde din hverdag med elektronik, mekanik, hydraulik og motorer.

Bådebygger eller sejlmager

Med en maritim håndværksuddannelse står dit barn stærkt. Den maritime branche i Danmark er stor og rummer mange karriereveje og muligheder for videreuddannelse.

Gastronom (Kok og Ernæringsassistent)

Som gastronom kan dit barn arbejde med alt fra traditionel madlavning til høj-gastronomisk kogekunst.

Tjener

Her forenes gastronomi, mennesker og værtsskab, fordi det handler om at give sine gæster en fantastisk restaurantoplevelse.

EUD Business

Har dit barn lederdrømme eller en iværksætter gemt i maven, er EUD Business et oplagt sted at starte.

Bager og konditor

Her bages brød og kager ud fra gamle stolte håndværkstraditioner og moderne teknikker.

VVS - energi

Bliv klimahelt og specialist i at spare på energien - og skabe optimalt indeklima.

Struktør

Træder til som en alsidig og uundværlig håndværker, når der skal bygges broer, metroer eller nye vejanlæg.

Procesoperatør

Lærer at fremstille alle mulige typer af produkter og får ansvaret for, at teknikken og kvaliteten i en automatiseret produktion er i top.

Industritekniker

Arbejder med alt fra helikoptere og skibsmotorer til industrirobotter og produktion af små metaldele til alle mulige typer af produkter.

Social- og sundhedsassistent

Fremtidens velfærdsmedarbejdere skaber livskvalitet og trygge rammer for mennesker, der har brug for omsorg og hjælp til at klare sig i hverdagen. Men de er også specialister i velfærdsteknologi, da SOSU-assistenter er med til at teste, introducere og implementere den nyeste velfærdsteknologi.    

Snedkeruddannelserne

Som snedker skal du levere gennemarbejdet håndværk. Det kræver håndværksmæssig og teknisk snilde, kreativitet samt sans for teknologi og kvalitet.

Murer

Bygger ikke bare huse, men lærer også at planlægge og vælge de helt rigtige løsninger i komplicerede arbejdsprocesser – og tænker i innovation og fremtidens byggeri.

Gourmetslagter

Bliv gourmetslagter og lær at få det bedste frem i et hvert stykke kød. Lad dit barn blive gourmetslagter og blive den gode smags vogter.

EUX Business

EUX Business giver dig en erhvervsfaglig studentereksamen der er skræddersyet til dig der drømmer om at arbejde med salg eller handel, gerne vil stå i butik eller arbejde på kontor.

Bygningsmaler

Her kombineres kreativitet, service og planlægning i et alsidigt arbejde som spænder fra små maleopgaver hos private til ansættelser på kæmpe erhvervbyggeprojekter.

Smed

Som smed bliver du specialist i at arbejde med metal og plastik. Og der er rigtig gode jobmuligheder, når man er færdig.

Tømrer

Som tømrer kommer skal du både kunne bruge dine hænder og hoved, da du både skal tegne, planlægge og udføre dine opgaver.

Fordelsuddannelser 2020

Fordelsuddannelser er uddannelser inden for fag, hvor der i fremtiden forventes et stort behov for arbejdskraft - og med særlig gode muligheder for at få en praktikplads.

Anlægsgartner

Som anlægsgartner arbejder du i det fri og er med i hele processen fra design og beregning til etablering og vedligehold.

Elektriker

Som elektriker får du en uddannelse, hvor du skal forholde dig både praktisk og teoretiske til de opgaver du skal løse.

Kreative IT-uddannelser

Hvis du både brænder for at udvikle hjemmesider og animationer samt at udfolde dig kreativt, skal du vælge en kreativ uddannelse.

Som tagdækker kommer du til at arbejde oppe i højden med at lægge alle typer tage.

Mejerist

Med mejeristuddannelsen bliver du introduceret til de processer, der forgår når mælk ved hjælp af bakterier og svampe forarbejdes til diverse mælkeprodukter, vi kender fra køledisken.

Landbrugsuddannelsen

Med landbrugsuddannelsen vil du komme til at arbejde indenfor landbrug og jordbrug. På uddannelsen vil du få grundlæggende viden om husdyr og jorddyrkning.