Uddannelser der åbner verden

Du vil opleve en verden af muligheder som faglært og blive særdeles attraktiv på såvel det danske som globale arbejdsmarked. Her er nogle eksempler på uddannelsesveje, hvor du kan være med til at gøre en forskel for andre mennesker, udvikle løsninger på fremtidens udfordringer samt indgå i kreative og højteknologiske  processer som er meget efterspurgte. Vi giver kun et lille indblik i, hvad der er af muligheder, da der er mere end 100 uddannelser at vælge imellem.

Unge går til kamp for en grøn fremtid med bæredygtige projekter

Hvordan bliver elever fra de erhvervsrettede ungdomsuddannelser klædt på til fremtiden? Den nye generation af unge ønsker at gøre en forskel, når de kommer ud på arbejdsmarkedet. Med bæredygtighed som en integreret del af undervisningen bliver eleverne inspireret og motiveret til at skabe løsninger, der kan rykke verden i en grøn og bæredygtig retning. Men hvordan kan bæredygtige projekter se ud, og hvad siger de unge til at arbejde med bæredygtighed?

På Folkemødet 2019 inviterede Ditbarnsfremtid og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier 7 unge med fra de erhvervsrettede ungdomsuddannelser for at præsentere deres bæredygtige projekter. Her på siden kan du lade dig inspirere af de unge og deres spændende projekter.

Læs om deres projekter her

IT-uddannelser

Nørder du computer dag og nat? På en af erhvervsskolernes it-uddannelser kan talentet bruges til at blive softwareudvikler, it-supporter eller webudvikler.

Entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker

For dig som gerne vil være ekspert i højteknologiske maskiner - og fylde din hverdag med elektronik, mekanik, hydraulik og motorer.

Bådebygger eller sejlmager

Med en maritim håndværksuddannelse står du stærkt. Den maritime branche i Danmark er stor og rummer mange karriereveje og muligheder for videreuddannelse.

Gastronom (kok)

Som gastronom kan du arbejde med alt fra traditionel madlavning til molekylær gastronomi. Og du bliver introduceret for bæredygtigt madhåndværk.  

Tjener

Her forenes gastronomi, mennesker og værtsskab, fordi det handler om at give sine gæster en fantastisk oplevelse.

EUD Business

Har du lederdrømme eller en iværksætter gemt i maven, er EUD Business et oplagt sted at starte.

Bager og konditor

Her bages brød og kager ud fra traditionelle håndværkstraditioner og moderne teknikker.

VVS - energi

Bliv klimahelt og en del af den grønne omstilling som VVS energispecialist.

Struktør

En struktør er en meget alsidig håndværker, som er med til at etablere de første faser i større og mindre byggeprojekter - fx når der skal bygges broer, metroer eller helt nye vejanlæg.

Procesoperatør

Lærer at fremstille alle mulige typer af produkter og får ansvaret for, at teknikken og kvaliteten i en automatiseret produktion er i top.

Industritekniker

Arbejder med alt fra helikoptere og skibsmotorer til industrirobotter og produktion af små metaldele til alle mulige typer af produkter.

Social- og sundhedsassistent

Fremtidens velfærdsmedarbejdere skaber livskvalitet og trygge rammer for mennesker, der har brug for omsorg og hjælp til at klare sig i hverdagen. Men de er også specialister i velfærdsteknologi, da SOSU-assistenter er med til at teste, introducere og implementere den nyeste velfærdsteknologi.    

Snedkeruddannelserne

Som snedker skal du ikke kun arbejde med træ, men også rådgive kunder, dvs. forklare, tegne og bygge efter kundens
ønsker. Du kan vælge mellem flere specialer, fx møbel- eller bygningssnedker, orgelbygger, maskinsnedker eller træoperatør.

Murer

Du bygger ikke bare huse eller facader, men lærer også at planlægge og vælge de helt rigtige løsninger i komplicerede arbejdsprocesser. Du bliver en vigtig del af både større og mindre byggeprojekter. Også grønt og bæredygtigt byggeri.  

Gourmetslagter

Bliv gourmetslagter og lær at få det bedste frem i et hvert stykke kød. Som gourmetslagter bliver du den gode smags vogter.

EUX Business

EUX Business giver dig en erhvervsfaglig studentereksamen, der er skræddersyet til dig der drømmer om at arbejde med salg eller handel, arbejde som eventkoordinator eller med en masse administrative opgaver på et kontor.

Bygningsmaler

Her kombineres kreativitet, service og planlægning i et alsidigt arbejde som spænder fra små maleopgaver hos private til ansættelser på kæmpe erhvervbyggeprojekter.

Smed

Som smed bliver du specialist i at arbejde med metal og plastik. Og der er rigtig gode jobmuligheder, når man er færdig.

Tømrer

Som tømrer kommer du til at bygge fremtidens huse og bliver en del af større og mindre byggeprojekter. Du kan også blive "grøn tømrer" på flere erhvervsskoler. 

Fordelsuddannelser 2020

Fordelsuddannelser er uddannelser hvor der forventes at være et stort behov for arbejdskraft. Derfor er der også særligt gode muligheder for at få en praktikplads - og et arbejde når du er færdiguddannet.

Anlægsgartner

Som anlægsgartner arbejder du i det fri og er med i hele processen fra design og beregning til etablering og vedligehold.

Elektriker

Som elektriker får du en uddannelse, hvor du skal forholde dig både praktisk og teoretiske til de opgaver du skal løse.

Kreative it-uddannelser

Hvis du både brænder for at udvikle hjemmesider, kataloger og animationer til film, skal du kigge nærmere på de kreative it-uddannelser.

Tagdækker

Som tagdækker kommer du til at lægge alle typer tage - også grønne tage. Du kommer altså til at blive en del af den grønne omstilling som tagdækker.  

Mejerist

På mejeristuddannelsen arbejder du med alle de processer, der gør, at vi har så stort et udvalg af mejeriprodukter i køledisken. Ølbrygning er også en del af uddannelsen.

Landbrugsuddannelsen

Med landbrugsuddannelsen kommer du bl.a. til at arbejde med planteavl, husdyrsproduktion, jorddyrkningsmetoder, maskinføreropgaver, økologi og bæredygtighed.

Værktøjsmager

En værktøjsmager laver ikke almindeligt værktøj, men dele til maskiner, der fx presser metal eller plastik i en bestemt form. Du laver værktøj ud fra tekniske tegninger og betjener computerstyrede maskiner.

Ernæringsassistent

Som ernæringsassistent bliver du ekspert i at tilberede sund og bæredygtig mad til alle aldersgrupper.

 
 

Du kan få mere inspiration i vores podcast Samtaler om Uddannelse