Hvad laver en bygningsmaler i dag?

Som bygningsmaler kan dit barn både male køkken hos fru Jensen, planlægge og udføre malearbejdet på kæmpe erhvervsbyggeprojekter, udvikle nye malerprodukter eller være en del af restaureringen af fredede bygninger. Arbejdet kan foregå både indendørs og udendørs. Jobbet kræver, at man er mindet for et meget alsidigt arbejde, hvor man skal servicere mange forskellige typer af kunder og give sig i kast med mange forskellige typer af opgaver. Uanset opgaven vil dit barn skulle arbejde og tænke kreativt og kunne rådgive om stil, farvesammensætning og nye tendenser. Derudover skal man være god til at regne, måle op og planlægge. Og fordi der er meget udvikling i faget, kræver det, at man altid er parat til at lære nye teknikker eller bruge nye produkter.

Uddannelsen varer godt 4 år og veksler mellem skoleforløb og praktik. På skolen bliver man blandt andet undervist i farvelære, materialelære, tegning og opmåling. Og man har fag som produktudvikling, arbejdsmiljø og brandbekæmpelse. Uddannelsen træner således dit barn i alle malerfagets faser fra rådgivning af kunden, bundbehandling og klargøring og til den endelige tapetsering, maling eller lakering af overfladen.

Få mere information her

Fremtiden for en bygningsmaler?

Som færdiguddannet bygningsmaler kan dit barn både få job hos små malermestre eller store entreprenørvirksomheder.  Det er også et oplagt fag at blive selvstændig indenfor, hvis din søn eller datter drømmer om at starte dit eget firma. Som bygningsmaler kan man også blive projektansat på specifikke projekter – som restaurering af fredede bygninger. Eller man kan blive ansat i produktionsvirksomheder eller detailvirksomheder, hvor man udvikler, producerer eller rådgiver om produkter inden for malerfaget.

Man kan i øvrigt tage bygningsmaleruddannelsen som EUX, hvilket betyder, at man både bliver faglært og får en studentereksamen på samme tid.

Som bygningsmuligheder har dit barn gode muligheder for at efter- og videreuddanne sig. Inden for faget er der utallige efteruddannelseskurser, hvis der er specielle teknikker, dit barn vil specialisere sig i. Derudover har dit barn adgang til alle akademiuddannelser og flere professionsbacheloruddannelser, hvis han eller hun for eksempel har lederambitioner og vil kunne stå i spidsen for større byggeprojekter.

Her er et par eksempler på oplagte videreuddannelser:

I malerfaget kan jeg bruge min småirriterende perfektionisme

21-årige Sasha Thing Mortensen har altid været kreativ og glad for at tegne og tænkte derfor, maleruddannelsen var det tætteste, hun kunne komme på at komme til at leve af sin hobby. Men hun havde ikke forudset hvor glad, hun faktisk ville blive for uddannelsen.

 

Hør Rebecca fortælle om uddannelsen