Hvad laver en bygningsmaler?

Som bygningsmaler kan du både male køkken hos fru Jensen, planlægge og udføre malearbejdet på kæmpe erhvervsbyggeprojekter, udvikle nye malerprodukter eller være en del af restaureringen af fredede bygninger. Arbejdet kan foregå både indendørs og udendørs. Jobbet kræver, at du er minded for et meget alsidigt arbejde, hvor du skal servicere mange forskellige typer af kunder og give dig i kast med mange forskellige typer af opgaver. Uanset opgaven vil du skulle arbejde og tænke kreativt og kunne rådgive om stil, farvesammensætning og nye tendenser. Derudover skal du være god til at regne, måle op og planlægge. Og fordi der er meget udvikling i faget, kræver det, at du altid er parat til at lære nye teknikker eller bruge nye produkter.

Uddannelsen varer godt 4 år og veksler mellem skoleforløb og praktik. På skolen bliver du blandt andet undervist i farvelære, materialelære, tegning og opmåling. Og du har fag som produktudvikling, arbejdsmiljø og brandbekæmpelse. Uddannelsen træner således dig i alle malerfagets faser fra rådgivning af kunden, bundbehandling og klargøring og til den endelige tapetsering, maling eller lakering af overfladen.

Få mere information her

Som færdiguddannet bygningsmaler kan du både få job hos små malermestre eller store entreprenørvirksomheder.  Det er også et oplagt fag at blive selvstændig indenfor, hvis du drømmer om at starte dit eget firma. Som bygningsmaler kan du også blive projektansat på specifikke projekter – som restaurering af fredede bygninger. Eller du kan blive ansat i produktionsvirksomheder eller detailvirksomheder, hvor du udvikler, producerer eller rådgiver om produkter inden for malerfaget.

Du kan i øvrigt tage bygningsmaleruddannelsen som EUX, hvilket betyder, at du både bliver faglært og får en studentereksamen på samme tid.

Som bygningsmuligheder har du gode muligheder for at efter- og videreuddanne sig. Inden for faget er der utallige efteruddannelseskurser, hvis der er specielle teknikker, du vil specialisere dig i. Derudover har du adgang til alle akademiuddannelser og flere professionsbacheloruddannelser, hvis du for eksempel har lederambitioner og vil kunne stå i spidsen for større byggeprojekter.

Her er et par eksempler på oplagte videreuddannelser:

I malerfaget kan jeg bruge min småirriterende perfektionisme

21-årige Sasha Thing Mortensen har altid været kreativ og glad for at tegne og tænkte derfor, maleruddannelsen var det tætteste, hun kunne komme på at komme til at leve af sin hobby. Men hun havde ikke forudset hvor glad, hun faktisk ville blive for uddannelsen.

 

Hør Rebecca fortælle om uddannelsen