I malerfaget kan jeg bruge min småirriterende perfektionisme

 
 

21-årige Sasha Thing Mortensen har altid været kreativ og glad for at tegne og tænkte derfor, maleruddannelsen var det tætteste, hun kunne komme på at komme til at leve af sin hobby. Men hun havde ikke forudset hvor glad, hun faktisk ville blive for uddannelsen.

 
 

Man skal jo have sig en uddannelse. Og det vil være fint at kunne tjene penge på noget, man rent faktisk kan lide. Det var nogenlunde de tanker, 21-årige Sasha Thing Mortensen fra Helsingør gjorde sig, da hun besluttede sig for at begynde på maleruddannelsen på Esnord i Hillerød.
"Jeg havde prøvet gymnasiet et par måneder og syntes, det var kedeligt. Jeg havde ikke problemer med det faglige, men jeg ville gerne bruge min krop mere. Og fordi jeg altid har været kreativ og glad for at tegne, tænkte jeg, maleruddannelsen nok var det tætteste, jeg kunne komme på noget i den forbindelse, jeg kunne tjene penge på" fortæller hun.

 
 

Overrasket over den høje faglighed
Så Sasha Thing Mortensen tog et valg, fordi hun gerne ville have en eller anden uddannelse. Og faktisk havde hun ikke forudset, at hun ville blive så glad for uddannelsen, som hun gjorde. "Jeg fandt ud af, at der var meget mere ved det end at male vægge. Tilfældigvis var jeg også dygtig til det, og det hjælper selvfølgelig. Og jeg fandt ud af, at arbejdet både var hyggeligt og udfordrende", fortæller hun.

Uddannelsen veksler mellem praktik og skoleophold, og det har overrasket hende positivt, hvor meget teori, de skal lære om f.eks. farvesætning og farvelære og specialteknikker som marmorering og lasur.

blockquoteJeg fandt ud af, at der var meget mere ved det end at male vægge (...) Man lærer også at tænke taktisk og planlægge i forhold til projekter (...) Noget, man i øvrigt kan bruge til mange andre ting end malerarbejdet. Og i det hele taget lærer man at bruge hovedet på en anden mådeblockquote2

 
 

"Man lærer også at tænke taktisk og planlægge i forhold til projekter som nybyggeri eller renovering. Noget, man i øvrigt kan bruge til mange andre ting end malerarbejdet. Og i det hele taget lærer man at bruge hovedet på en anden måde. Og så er det jo fantastisk at være i et fag, hvor man kan være med til at gøre ting flotte, og hvor man kan bruge sin småirriterende perfektionisme til noget godt", fortæller hun.

Glad for variationen i arbejdet
Der er ret gode praktikpladsmuligheder inden for malerfaget. Men det kræver selvfølgelig, at man er dygtig og engageret. Man skal vise, man vil det. 

 
 

blockquoteJeg kan rigtig godt lide variationen i arbejdet. Vi arbejder både på store byggepladser og hos privatkunder (...) Det er jo virkelig et servicefag, hvor man skal kunne tackle mange forskellige typer mennesker og opgaverblockquote2

Og Sasha Thing Mortensen vil virkelig sin læreplads - Malerfirmaet Lykkebo i Hørsholm.”Jeg har nogle utrolig gode kollegaer, og jeg kan rigtig godt lide variationen i arbejdet. Vi arbejder både på store byggepladser og hos privatkunder. Jeg kan godt lide, når der er mere i en opgave end to vægge i et køkken, og kan godt lide at arbejde udendørs om sommeren, men generelt er det bare fedt at komme ud og se nye steder og nye mennesker. Det er jo virkelig et servicefag, hvor man skal kunne tackle mange forskellige typer mennesker og opgaver”, siger hun.

 
 

Vil ud at rejse – men også gerne male
Sasha Thing Mortensen er færdiguddannet til december 2017, men hvad fremtiden bringer, ved hun ikke helt endnu.
"Jeg vil da ud og rejse og have luft om ørerne, men jeg kan også sagtens se mig selv arbejde inden for malerfaget i nogle år. Det er lidt sjovt, fordi jeg nok mere så uddannelsen som noget at falde tilbage på, da jeg begyndte. Men sådan ser jeg det ikke længere. Der er mere i faget end som så. Måske kan jeg i øvrigt også bruge malerfaget til at tjene lidt penge undervejs på mine rejser", siger hun.