Hvad laver en elektriker i dag?

Som elektriker bliver dit barn specialist i et område, som er med til at få vores samfund og vores liv til at fungere, da en elektrikers arbejdsområde spænder bredt. En elektriker beskæftiger sig typisk med at sætte lys, stikkontakter og afbrydere op, føre strøm i nye eller ældre bygninger, installering af elektrisk udstyr og installering og vedligeholdelse af computerstyrede elsystemer så som industrirobotter eller vores datanetværk.

Som elektriker skal dit barn både brænde for at bruge sine hænder, samtidig med at det ønsker at udfordre sig selv på teoretisk viden. Dette er uddannelsen med til at give en grundlæggende viden omkring. I løbet af uddannelsen vil dit barn lære om strøm, samt at forstå forskellige elektriske produkter og hvordan de virker så dit barn kan udføre fejldiagnosticering samt udbedre fejlen.   
Uddannelsen består af et grundforløb, der tages på en erhvervsskole og varer 20 eller 40 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. Uddannelse gør det muligt at specialisere sig i forskellige retninger. Læs mere om uddannelse her.

Hvad laver en elektriker?

Er man som elektriker sikret godt i forhold til job?

Efterspørgslen på dygtige elektrikere er stor både i Danmark og udlandet, og der vil i fremtiden stadigvæk væres stor efterspørgsel på de kompetencer, dit barn får gennem denne uddannelse. Efter specialiseringen vil man fx komme til at arbejde hos større offentlige institutioner, større industrivirksomheder, vagtselskaber, hos private elinstallatører, eller som selvstændig med egen virksomhed.
Dit barn kan også vælge at videreuddanne sig med en erhvervsakademisuddannelse, efter at have opnået de specifikke fag og niveauer, som de enkelte uddannelser kræver.

Eksempler på videreuddannelse:
Automatikteknolog
Byggekoordinator
It-teknolog
Miljøteknolog
Du kan læse mere om efteruddannelse her.

 
 

Håndværkere med pæren – og studenterhuen – i orden

Med en EUX får man både svendebrev og studentereksamen med sig og slår altså to fluer med et smæk. De fleste erhvervsuddannelser kan i dag kombineres med gymnasiale fag. Den mulighed har elektrikereleverne Mathias Viholt Nielsen og Oliver Holm begge valgt at benytte sig af.

 
 

19-årige Hans mener, det er afgørende for hans uddannelse, at han kan bo på skolen

Hans Kristoffer troede, han ville blive omgivet af store biler og brovtende fyre med tatoveringer, da han begyndte på EUX elektriker-uddannelsen. I stedet har han fået venskaber for livet og er blevet imponeret af det seriøse studiemiljø, hvor det højner niveauet, at de unge både bor, arbejder og studerer på skolen.