Hvad laver entreprenør- og landbrugsmaskinmekanikere?

Er du vild med kæmpestore højteknologiske maskiner, og tror du, at du din interesse strækker sig så langt, at du også i fremtiden vil arbejde med hydraulik, elektronik, IT og mekanik? Så er Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen måske noget, du skal kigge nærmere på.

Under uddannelsen udvikler du skills, der er stor efterspørgsel på inden for flere brancher. Om det er finmekanik, elektronik eller heavy duty equipment, der er størst interesse for, vil der være ledige praktikpladser og et job, når du er færdig med uddannelsen. Der er desuden mulighed for at bo på campus, hvis du ikke bor i nærheden af den skole, som udbyder uddannelsen. Uddannelsen tager op til fire år og seks måneder afhængigt af, hvilke trin og specialer du vælger. Se hvilke specialeretninger du kan vælge imellem og læs mere om uddannelsen på erhversskolerne Aars' hjemmeside. Det er nu muligt at starte på uddannelsens grundforløb både på sjælland og i Jylland. Læs mere om:

⇒ Grundforløb/hovedforløb på Erhvervsskolerne Aars i Jylland

⇒ Grundforløb på ZBC/Selandia på Sjælland 

Som færdiguddannet står maskinbranchen klar til at ansætte dig, da de kvitterer med jobgaranti. Entreprenør- og landbrugsmaskinmekanikere er bl.a. efterspurgte ved de store bygge- og anlægsprojekter rundt om i landet, men du har også mulighed for at arbejde inden for offshore industrien eller i udlandet, fordi uddannelsen har ry for at have et meget højt fagligt niveau. 

Der er mange videreuddannelsesmuligheder - og især hvis du vælger EUX, som er en erhvervsuddannelse og gymnasial uddannelse på samme tid. Det tager kun et halvt år ekstra at tage uddannelsen med EUX. Flere vælger at bygge ovenpå med en professionsbachelor, som giver adgang til endnu flere uddannelser. Her er eksempler på oplagte videreuddannelser:

Jens byttede landbrugsmaskinen ud med en helikopter

Jens Svenning Dahl har brugt sin uddannelse som landbrugsmaskinmekaniker som et springbræt til et lærerigt job i Montana i USA og derefter til at blive helikoptermekaniker ved Forsvaret. Han håber, mange flere vil få øjnene op for, hvad man kan bruge en erhvervsuddannelse til.
 

Hør hvorfor Maria Louise har valgt at blive landbrugsmaskinmekaniker

 

Hør hvad Rene fortæller om entreprenørmaskinmekaniker uddannelsen

En del af fordelsuddannelserne i 2020

Det forventes, at der kommer til at mangle entreprenørmaskinmekanikere og landbrugsmaskinmekanikere i fremtiden. Derfor er uddannelsen på listen over fordelsuddannelser. Når du vælger en fordelsuddannelse, styrker du dine chancer for at få en praktikplads og et arbejde, når du har færdiggjort din uddannelse.

Lignende uddannelser

Hvis dit barn er interesseret i Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen, vil han eller hun måske også finde disse uddannelser spændende.

Lastvognsmekaniker

Er du fascineret af lastbiler og reparation af dieselmotorer og elektroniske systemer, er uddannelsen som lastvognsmekaniker måske sagen. Som lastvognsmekaniker efterser man store dieselmotorer, justerer styretøj, reparerer gearkasser, bremser, påhængskoblinger mm. Det er også en del af jobbet at vurdere og vejlede om den mest økonomiske reparation ud fra kundens ønsker og forventninger. Der er efterspørgsel på uddannede lastvogns-mekanikere, og muligheden for at få en praktikplads er god.

Personvognsmekaniker

Som personvognsmekaniker lærer man at fejlfinde og reparere biler. Jobbet er anderledes i dag end tidligere, fordi nye biler er elektroniske og teknisk komplicerede, og computeren er derfor blevet et vigtigt arbejdsredskab.  

På personvognsmekanikeruddannelsen undervises der desuden i fag som automiljø, iværksætteri, kundeservice, faglig kommunikation, teknologisk udvikling og innovation. Beskæftigelsesmulighederne for mekanikere er gode i hele landet.