Hvad laver en ernæringsassistent?

Hvis du interesserer dig for kost og sundhed er ernæringsassistentsuddannelsen måske noget for dig? 
På uddannelsen tilrettelægger du sund og nærende kost i stor skala og får fingrene i alt fra planlægning af menu til indkøb, tilberedning og anretning. Som en del af undervisningen vil du lære om fødevares kvalitet, hvordan du tilbereder velsmagende måltider, undgår madspil - og bliver ekspert i bæredygtig gastronomi.

Uddannelsen tager 3 år og 5 måneder og kan også tages som EUX. Som ernæringsassistent vil du typisk arbejde i institutions- og produktionskøkkener på hospitaler, plejehjem, daginstitutioner og restauranter.

Uddannelsen giver dig også mulighed for at videreuddanne dig. Du kan blandt andet søge ind på følgende uddannelser:

Procesteknolog
Ernæring og sundhed
Global Nutrition and Health 

Hvis du læser ernæringsassistent som en EUX får du en erhvervsuddannelse og en studentereksamen på samme tid, hvilket giver dig mulighed for også at læse videre på universitetet.
Du skal ved videreuddannelse være opmærksom på specifikke adgangskrav.  

Bæredygtighed på en sund og lækker måde

Hos Erhvervsskolerne Aars er bæredygtighed et gennemgående tema på ernæringsassistentuddannelsen – og det er eleverne glade for. ”Det er rigtigt spændende og vigtigt,” siger 19-årige Caroline Dreholt.

Lisa Frost er ved at uddanne sig til ernæringsassistent på Syddansk Erhvervsskole i Vejle og har også været med til DM i Skills i 2019. Lisa vil gerne udfordre børn og unges madvaner ved at præsentere dem for retter de kender - og tilføje nye sunde råvarer. Maden skal se spædende ud, men skal også være sammensat rigtigt, da det er meget forskelligt, hvad unge og ældre har brug for ernæringsmæssigt.

Min drøm er at lave mad sammen med børn og unge - enten i en børnehave, på madskoler eller efterskoler.

Lisa vil lave mad til børn og unge

Lignende uddannelser

Hvis du er interesseret i ernæringsassistentsuddannelsen, vil det måske være spændende at læse mere om disse uddannelser.