EUX Business

EUX Business giver dig en erhvervsfaglig studentereksamen, der er skræddersyet til dig, der drømmer om at arbejde med salg eller handel, gerne vil stå i butik eller arbejde på kontor. Du får en unik mulighed for at få mere viden omkring iværksætteri, og hvordan du kan arbejde innovativ med dine ideer. Udover at klæde dig på til at starte din egen virksomhed gør uddannelsen dig attraktiv for arbejdsmarkedet, hvor du blandt andet kan få arbejde i ministerier og store danske virksomheder, når du er færdig.

Med uddannelsen kan du specialisere dig indenfor kontor, event, handel eller detail. Handel og detail kan du også læse som en erhvervsuddannelse. Du kan læse nærmere om de forskellige specialiseringer længere nede på siden.

 
 

Kontoruddannelsen

 
 

Med en kontoruddannelse bliver du i stand til at løse en lang række opgaver indenfor kontor, administration, økonomi og markedsføring. Med uddannelsen vil du, afhængig af specialisering kunne få arbejde i den private eller offentlige sektor.

På uddannelsen kommer du til at opnå grundlæggende viden omkring administration og økonomi. Du vil lære om kundekontakt, service, tekstbehandling, regneark, databaser og andre relevante it-programmer. Uddannelsen består af et grundforløb, der tages på en erhvervsskole. Mellem grundforløbet og hovedforløber vil der være et studiekompetencegivende. Slutteligt vil der være et EUX-hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. Med uddannelsen kan du specialisere dig indenfor administration, advokatsekretær, lægesekretær, offentlig administration, revision, spedition og shipping eller økonomi.

Afhængig af den specialisering du vælger, vil du kunne arbejde hos engrosvirksomheder, ejendomsmæglere, advokatvirksomheder, hospitaler, læger, forsvaret, politiet.

 
 

Eventkoordinator

 
 

Som eventkoordinator vil du komme til at arbejde med alt fra at planlægge og organisere præsentationer, møder og konferencer til at arrangere store koncerter og andre kulturelle arrangementer. En eventkoordinator kan nemlig både arbejde i event- og PR-bureauer, i kommuner og organisationer, feriecentre, storcentre og andre store og små virksomheder. Fælles for alle er, at du kommer til at beskæftige dig med at tilrettelægge oplevelser, så de passer til forskellige kunder i alt fra selv oplevelsen til markedsføringen af den.

Som eventkoordinator kommer du til at have et stort ansvar og meget alsidige opgaver, fordi du ofte både er involveret i idéudvikling, projektstyring, kommunikation om eventen, udarbejdelse af tilbud og budgetter og booking af oplægsholdere og underholdning.

Uddannelsen tager tre år, hvoraf to år er i praktik på en virksomhed med indlagte skoleforløb.

Eventkoordinatoruddannelsen er blevet oprettet, fordi flere og flere virksomheder og organisationer har fokus på at skabe events og oplevelser for kunder, medlemmer eller samarbejdspartnere, og det betyder, at jobmulighederne er gode.

 
 

Handelsuddannelsen

 
 

Med en handelsuddannelse kommer du til at arbejde med salg af produkter og services. Som en del af uddannelsen vil du opnå viden omkring det at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter, arbejde med logistik, samt indkøb af varer i passende mængder. Med uddannelsen kan du specialisere dig i fire retninger: handelsassistent, indkøbsassistent, logistikassistent eller digital handel B2B.

Uddannelsen består af et grundforløb, der tages på en erhvervsskole samt efterfølgende studiekompetencegivende forløb, der ligger mellem grundforløbet og hovedforløbet. Efterfølgende fortsætter du på hovedforløbet, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb.
Du kan også læse handesluddannesen som en EUD Business

Med en handelsuddannelse kan du arbejde i en handelsvirksomhed, hvor du blandt andet kan arbejde som sælger, indkøber eller logistikassistent. Du kan også vælge at blive selvstændig og starte din egen virksomhed.

 
 

Detailhandelsuddannelsen

 
 

Har du lederdrømme eller en iværksætter gemt i maven, er en detailhandelsuddannelse et oplagt sted at starte. Med uddannelsen kommer du til at arbejde med handel og service. I disse år vælger mange at beskæftige sig med digital handel, hvor du kommer til at være en del af en virksomheds e-handel.

Du kan specialisere dig indenfor fem områder: Salgsassistent m/u profil, digital handel, convenience m/uden profil, Retail Manager, dekoratør/visual merchandiser eller blomsterdekoratør. Hvis du vælger specialet salgsassistent kommer du typisk i praktik i stormagasiner, butikker og supermarkeder - hvor du mange steder kommer til at arbejder med sociale medier og e-handel.

Uddannelsens starter med et grundforløb, der tages på en erhvervsskole, samt et studiekompetencegivende forløb, der ligger mellem grundforløbet og hovedforløbet. Efterfølgende begynder du på hovedforløbet, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. Du kan også læse uddannelsen som en erhvervsuddannelse.

Når du er uddannet salgsassistent er der gode muligheder for at få et job bagefter indenfor flere brancher. Du starter allerede din karriere, når du er i gang med uddannelsen, og du kan avancere hurtigt. Detailbranchen er god til at spotte talenter, og det er muligt på få år at gå fra salgsassistent til at blive afdelingsleder eller butikschef. Få mere viden her.

 
 

Du kan altid videreuddanne dig med en EUX Business

 
 

Med EUX Business får du en erhvervsfaglig studentereksamen og kan derfor også vælge at videreuddanne dig. Med et eux-bevis har du samme mulighed for at videreuddanne dig som, hvis det havde taget en gymnasial uddannelse, og kan derfor læse en erhvervsakademisuddannelse, professionsbacheloruddannelse eller en universitetsbachelor. Du skal dog være opmærksom på, at du stadigvæk skal opfylde specifikke adgangskrav til en videregående uddannelse, derfor kan det blive nødvendigt at supplere et fag for at løfte det til et højere niveau. Hvor og hvordan du kan supplere sin uddannelse kan du læse mere om her.

Herunder kan du se et udsnit af de oplagte videre- og efteruddannelsesmuligheder der findes, hvis du har læst en EUX Business med specialiseringen indenfor enten kontoer, event, handel eller detail:

 
 

Til eksamen i verdensmål

De to EUX Business-studerende Stine Hjortebjerg og Sissel Roya Madsen appellerer stærkt til at give bæredygtighed og FN’s verdensmål mere fokus på deres uddannelse.

 
 

Frederik og Mikkel drømmer om millioner og karriere i udlandet

En karriere i udlandet. Egen succesfuld butik. Millioner, der triller ind på kontoen. Fremtidsdrømmene fejler ikke noget for Mikkel Kilpinen og Frederik Jørgensen, der begge er 18 år og ser uendeligt mange muligheder ved detailhandelsuddannelsen, de er i gang med at tage som EUX.

 
 

22-årige Sofie: Kontoruddannelsen kræver høj faglighed og stort engagement

22-årige Sofie Hansen er vild med sin uddannelse i offentlig administration og sin elevplads ved Retten i Viborg og håber, mange flere unge får øjnene op for de spændende jobmuligheder, erhvervsuddannelserne byder på. Hun er træt af, at alle tror, universitetet er eneste vej, hvis man er fagligt dygtig.

 
 

Lene er eventkoordinator og får et sus ud af sin arbejdsdag

24-årige Lene Nielsen er snart færdiguddannet som eventkoordinator, og hun elsker den alsidige og krævende hverdag i den teambuilding-virksomhed, hvor hun er i lære. Her får hun et sus ud af at få alt ved en event til at klappe og give en masse mennesker en god oplevelse.

 
 

Hør en elev, lærer og professionel eventmanager fortælle om uddannelsen

Hør Caroline fortælle om, hvorfor hun har valgt at tage en handelsuddannelse