Lene er eventkoordinator og får et sus ud af sin arbejdsdag

 
 
Lene Nielsen, til venstre, igang med at instruere et hold kursister

24-årige Lene Nielsen er snart færdiguddannet som eventkoordinator, og hun elsker den alsidige og krævende hverdag i den teambuilding-virksomhed, hvor hun er i lære. Her får hun et sus ud af at få alt ved en event til at klappe og give en masse mennesker en god oplevelse.

 
 

”Når man arbejder med eventplanlægning synes jeg, det er svært at lære det hele på skolebænken. Man har brug for praktisk erfaring med at stå med et kæmpe ansvar, med at tackle forskellige typer kunder og med at skabe et stort netværk. Alt det får man på eventkoordinatoruddannelsen, fordi man veksler mellem skoleophold og sin elevplads.”

 
 

Det fortæller 24-årige Lene Nielsen, der oprindeligt er fra Herning, hvor hun gik på gymnasiet, inden hun tog en akademiuddannelse som serviceøkonom med speciale i sport og event. Under uddannelsen kom hun i et kort praktikforløb i teambuilding-virksomheden World of Adventure i Kolding, og her fik hun smag for mere.
”Jeg følte ikke, jeg var godt nok stillet til at søge job som serviceøkonom. Jeg følte, jeg manglede praktisk viden og havde brug for mere erfaring fra den virkelige verden. Det kunne eventkoordinatoruddannelsen give mig, så da World of Adventure tilbød mig en elevplads, sprang jeg til”, siger hun.

blockquote Når man arbejder med eventplanlæg-ning synes jeg, det er svært at lære det hele på skolebænken. Man har brug for praktisk erfaring med at stå med et kæmpe ansvar og skabe et stort netværk. Alt det får man på eventkoor-dinatoruddannelsen, fordi man veksler mellem skoleophold og sin elevplads blockquote2

 
 

Stor indflydelse og kæmpe ansvar
Lene Nielsen er færdiguddannet eventkoordinator til sommer, og den interesse hun har haft for at organisere events og aktiviteter, siden hun som ung teenager var med til at arrangere spejderlejre, er kun blevet større gennem uddannelsen.
”Når jeg er på skolen – IBC Kolding - får jeg teorien, og bagefter kommer jeg tilbage på arbejdspladsen og kan bruge det hele med det samme. Jeg har stor indflydelse på mit arbejde og får lov til at tage et kæmpe ansvar og kan have virkelig mange hatte på i løbet af en dag, så det er vildt spændende”, fortæller hun.

 
 

blockquote Når jeg er på skolen - IBC Kolding - får jeg teorien, og bagefter kommer jeg tilbage på arbejdspladsen og kan bruge det hele med det samme. Jeg har stor indflydelse på mit arbejde og får lov til at tage et kæmpe ansvar blockquote2

World of Adventure arrangerer teambuilding, events og aktiviteter for virksomheder, og Lene Nielsen er med inde over alt fra tilbudsskrivning, planlægning, booking af personale og lokaler - til at være projektlederen ude til selve arrangementerne.

Det bedste er, når alt klapper
De mange hatte, man har på som eventkoordinator, kræver, at man er meget udadvendt, PÅ og hele tiden bevarer et stort overblik – også hvis tidsplanen bliver presset, eller noget går galt. Men det er netop det, der tænder Lene Nielsen ved faget.

 
 

”Jeg har prøvet at stå for alt fra de mindre arrangementer såsom bueskydning til de mere komplekse med mange forskellige aktiviteter, som deltagerne rokerer imellem”, fortæller hun og fortsætter: ”Det er jo det, der giver suset. At opleve hvordan alt klapper og spiller, fra man trykker på startknappen, og folk bare vælter ind, til man til slut kan se, at man har været med til at give en masse mennesker en god dag sammen”, siger hun.

Mange søger eventkoordinatorer
Lene Nielsen håber, flere unge og deres forældre vi få øjnene op for eventkoordinatoruddannelsen. Det håber hun, en kampagne som forældrekampagnen Ditbarnsfremtid.dk, der sætter spot på erhvervsuddannelserne, kan være med til at sikre. Især vil hun gerne aflive myten om, at det er meget svært at finde praktikpladser for eventkoordinatorer. Men det kræver ifølge Lene Nielsen, at man tænker lidt bredere og er parat til at være opsøgende og vise sit værd. 

 
 

"Det nytter ikke noget at tro, at alle kan arbejde på de store festivaler eller koncertsteder og messecentre. Faktisk bliver man overrasket over, hvor mange der søger en eventkoordinator. Kommuners kultur- og fritidsafdelinger, teambuilding-branchen, konference-hoteller og alle mulige kulturelle steder. Det er bare om at være åben”, siger hun.
Når praktikpladsfrygten er skrottet, skal fordommene også i skraldespanden, mener Lene Nielsen. Hun tror, mange forældre – i bedste mening – automatisk guider deres børn mod gymnasiet og videre på teoretisk tunge uddannelser, men hun har på egen krop oplevet, hvor meget det betyder, at man har kontakt med virkeligheden.

blockquote Jeg tror, mange forældre glemmer at tænke på, hvor meget ekstra det giver deres barn at få en elevplads i en virksomhed, frem for at sidde på en skolebænk fra 8-15 i mange år. Man får knowhow i en branche og lærer at tage ansvar. Det er rigtige mennesker, man arbejder med, og det er meget værdiskabende blockquote2

 
 

”Jeg tror, mange forældre glemmer at tænke på, hvor meget ekstra det giver deres barn at få en elevplads i en virksomhed, frem for at sidde på en skolebænk fra 8-15 i mange år. Man får knowhow i en branche og lærer at tage ansvar. Det er rigtige mennesker, man arbejder med, og det er meget værdiskabende”, siger hun.
Lene Nielsen glæder sig i hvert fald selv til at blive færdiguddannet til juni, hvor hun vinker farvel til sin World of Adventure for at flytte til København. ”Jeg vil prøve kræfter med noget andet – men stadig i event- og oplevelsesbranchen, hvor jeg vil søge job. Her er det godt, jeg har fået meget med i rygsækken fra min elevplads og skolen i løbet af uddannelsen”, siger hun.