Hvad laver en gourmetslagter?

På gourmetslagteruddannelsen lærer du at arbejde med mad og gode råvarer. Der er stort fokus på at skabe noget, andre mennesker sætter pris på, så kreativitet og lysten til at bruge sine hænder har høj prioritet. En meget vigtig del af uddannelsen handler om at lære at rådgive om tilberedninger og at arbejde med kød - og tænke mad på nye måder. Så allerede under uddannelsen vil du stå over for kunder, der forventer god service og faglig viden. Du lærer også at lave færdigretter, pølser og andre delikatesser, og undervejs er der korte skoleforløb, hvor der bl.a. undervises i opskæringer, tilberedning og ernæringslære. 
Uddannelsen tager mellem 2-4 år afhængigt af, hvilket fagspeciale du vælger. Du kan på bare to år blive gourmetslagteraspirant, som undervises i ernæring, kalkulation, opskæring og tilberedning af kød. Og har du mod på mere uddannelse, kan du fortsætte som gourmetslagter med specialet butik, delikatesse eller slagtning.

Få mere information her

Som færdiguddannet gourmetslagter eller gourmetslagteraspirant er der rigtig gode muligheder for at få job i fx slagterbutikker, delikatesse- eller charcuteriafdelinger i supermarkeder, og du kan starte din egen virksomhed. Derudover er der gode jobmuligheder i fødevareindustrien, der også efterspørger faglærte slagtere.

Som gourmetslagter kan du både tage korte efteruddannelser inden for branchen eller tage flere videregående uddannelser. Du kan også vælge at videreuddanne dig inden for ernæring og sundhed.
Her er et par eksempler på oplagte videreuddannelser:

Emil rejser gladeligt på tværs af landet for at blive gourmetslagter

20-årige Emil Werge Bach på 20 år er fuldstændig bidt af den gourmetslagteruddannelse, han er i gang med og mener, hans fag burde være mere populært. Selv er han så glad for det, at han gladelig vil rejse frem og tilbage mellem sit hjem og sin læreplads i Struer og skolen i Roskilde.

Her kan du se, hvorfor det er en god idé at blive gourmetslagter

Bliv gourmetslagter - og lær at få det bedste frem i et hvert stykke kød.

En del af fordelsuddannelserne for 2020

Det forventes, at der kommer til at mangle gourmetslagtere i fremtiden. Derfor er uddannelsen på 2020s liste over fordelsuddannelser. Ved at vælge en fordelsuddannelse styrker du dine chancer for at få en praktikplads samt at få et arbejde, efter du har færdiggjort din uddannelse.