Hvad laver en industritekniker?

Som industritekniker kan du komme til at arbejde med alt fra helikoptere og skibsmotorer til industrirobotter og produktion af små metaldele til alle mulige typer af produkter. Industriteknikere lærer nemlig at arbejde med alle former for maskiner, der kan dreje, bore eller fræse i metal. Og det handler både om at kunne programmere, installere og reparere maskiner, som er computerstyrede.

Uddannelsen varer cirka 4 år og har flere specialeområder. Vælger du industritekniker-maskinlinjen kommer du til at arbejde med avancerede CNC-styrede maskiner og værktøjer. Industritekniker-produktionslinjen har mere fokus på programmering, logistik og planlægning, hvor du lærer at tilrettelægge og vedligeholde et produktionsforløb. Få mere viden her.

Omkring 900 industriteknikere forlader arbejdsmarkedet hvert år - og der uddannes kun 300-350 nye. Så jobmulighederne for en industritekniker er rigtig gode, og der vil være stor efterspørgsel på dig.

Industriteknikeren arbejder på skibsværfter, i jern- og metalindustrien eller offshore. Der er f.eks. mange muligheder som maritim industritekniker, læs mere her.

Når du er uddannet industritekniker, er der også gode videreuddannelsesmuligheder. Særligt hvis du tager industriteknikeruddannelsen som EUX, hvilket giver både en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse på samme tid.

Eksempler på videreuddannelse:

Tobias og Frederik mødte hinanden på drømmestudiet

Nye venner og nemmere ved at komme til tiden og klare det faglige. Frederik Kjærside Brøgger Sørensen og Tobias Svendsen er slet ikke i tvivl om, at skolehjemmet på Herningsholm Erhvervsskole har en stor andel i, at de kan gennemføre deres drømmeuddannelse – industriteknikeruddannelsen.

Mark arbejder som industritekniker med alt fra radiatorer til missilramper

22-årige Mark Guldbech Malykke fra Kastrup er lige blevet færdiguddannet industritekniker og gik direkte ind i et fast job, fordi der er kæmpe efterspørgsel på industriteknikere. Han elsker at fortælle om sit fag, som meget få kender, men som indeholder masser af spændende muligheder for job – også i udlandet – og for at læse videre.

Hør hvad Rene fortæller om uddannelsen

En del af fordelsuddannelserne for 2020

Det forventes, at der kommer til at mangle industriteknikere i fremtiden. Derfor er uddannelsen på 2020s liste over fordelsuddannelser. Ved at vælge en fordelsuddannelse styrker du dine chancer for at få en praktikplads samt at få et arbejde, efter du har færdiggjort din uddannelse.

Lignende uddannelser

Hvis du er interesseret i uddannelsen til industritekniker, vil du måske også finde disse uddannelser spændende.

Industrioperatør

Industrioperatører har overblik over processerne i produktionen, og arbejder med alt fra kontrol af små enkeltdele til store komplicerede maskiner. En vigtig del af arbejdet går ud på at sikre kvaliteten, så maskinerne ikke udfører arbejde, der senere må smides ud. En industrioperatør kan arbejde med maskiner og anlæg i mange forskellige slags virksomheder f.eks. inden for fødevarer, medicin, møbler eller elektronik.

Smed

Som smed bliver du en uundværlig specialist i at arbejde med metal. Det kan f.eks. være svejsning og reparation af motorer på et værksted eller vedligehold af metalkonstruktioner på en boreplatform eller havvindmølleanlæg. Som smed bearbejder man metal i alle afskygninger, og man kan også få arbejde offshore og på skibe. Læs mere om de maritime muligheder her.

Efterspørgslen på smede er allerede stor, og der er rigtig gode muligheder for at finde en praktikplads.