17-årige Tobias vil lave eksplosionerne, du ser i actionfilm

 
 

17-årige Tobias Ipsen har taget turen fra Klemensker på Bornholm til 3D College i Grenaa for at forfølge sin drøm om at lave effekter til film.

 
 

Tobias Ipsen var kun 11 år, da han begyndte at redigere videoer på computeren. Det startede med små videoer, som han lagde op på YouTube, og lidt efter lidt udvidede han sit repertoire og prøvede kræfter med mere avancerede programmer, som han fandt vejledninger til på nettet.
Den nu 17-årige bornholmer udviklede med tiden en særlig interesse i 3D, og i sommer valgte han at tage næste skridt mod sin drøm om at lave effekter i film, da han flyttede til Grenaa for at begynde på erhvervsuddannelsen Multimedie Animator på 3D College, som er en del af uddannelsesinstitutionen Viden Djurs. 3D College er det eneste sted i landet, der udbyder den type erhvervsuddannelse.

 
 

”Efterhånden som jeg begyndte at arbejde i lidt mere komplekse programmer, stiftede jeg bekendtskab med 3D-effekter og fandt ud af, hvor spændende en verden det er. Man kan jo lave alt i 3D, og det er enormt fedt. Det er kun kreativiteten, der sætter grænser,” siger Tobias og tilføjer: ”Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med VFX og CGI, som er effekter, der blandt andet bliver brugt i film, reklamer og spil. Jeg plejer at sige, at jeg vil være ham, der laver eksplosionen, du ser i en actionfilm. Når du producerer film i dag, er der virkelig mange ting, der bliver lavet i 3D. Det kan være alt lige fra biler i bevægelse til store eksplosioner.”

blockquote Efterhånden som jeg begyndte at arbejde i lidt mere komplekse programmer, stiftede jeg bekendtskab med 3D-effekter og fandt ud af, hvor spændende en verden det er. Man kan jo lave alt i 3D, og det er enormt fedt. Det er kun kreativiteten, der sætter grænser blockquote2

 
 

Fede fællesskaber og god mad
Mens Tobias tager sin uddannelse, er han indlogeret på 3D Colleges skolehjem, hvor han kan bo gratis, da han er under 18 år. Her er der også mulighed for at deltage i forskellige sociale aktiviteter samt adgang til faciliteter som et fitnesscenter og en svømmehal. Tobias er faldet hurtigt til på skolehjemmet, hvor han har fået flere nye venner, som deler hans passion for 3D. ”Der er et rigtigt fedt fællesskab, så jeg føler mig på ingen måde alene. Folk har mange af de samme interesser, så man har masser at snakke om. Og så er der alle de ting, jeg skal bruge. Jeg får maden serveret og bor tæt på skolen. Det eneste, jeg selv skal tænke på, er at holde mit værelse rent og få vasket mit tøj, så det går lige,” fortæller han.

 
 

blockquote Der er et rigtigt fedt fællesskab, så jeg føler mig på ingen måde alene. Folk har mange af de samme interesser, så man har masser at snakke om. Og så er der alle de ting, jeg skal bruge. Jeg får maden serveret og bor tæt på skolen. Det eneste, jeg selv skal tænke på, er at holde mit værelse rent og få vasket mit tøj, så det går lige blockquote2

Efter at Tobias var færdig med 9. klasse, besluttede han sig for at holde et års pause fra skolen, mens han arbejdede for klatreparken Til Tops Bornholm og tænkte over, hvad han kunne tænke sig at lave i fremtiden. Og det var faktisk ved et mindre tilfælde, at han fik øjnene op for Multimedie Animator-uddannelsen. ”Det var min storesøster, der gjorde mig opmærksom på uddannelsen. Hun var på en uddannelsesmesse og fik en brochure med hjem, og da jeg læste lidt nærmere op på det, syntes jeg, at det lød vildt interessant," fortæller Tobias.
Uddannelsen, der tager cirka tre et halvt år i alt, giver ikke alene Tobias mulighed for at beskæftige sig med sin store interesse, men gør det også muligt for ham at komme hurtigt ud på arbejdsmarkedet – og det er blot endnu et plus. "Jeg er allerede færdig med uddannelsen, når jeg er 21 år, så jeg kan komme tidligt ud på arbejdsmarkedet.

 
 

Det er en stor fordel,” siger Tobias, der ser optimistisk på fremtidige jobmuligheder: ”Der er flere og flere ting, der bliver lavet i 3D, og det kommer formentlig kun til at fylde endnu mere i fremtiden,” lyder forudsigelsen fra den 17-årige bornholmer.