Hvad laver en landbrugsuddannet? 

 
 

Med landbrugsuddannelsen vil du komme til at arbejde indenfor landbrug og jordbrug. På uddannelsen vil du få grundlæggende viden om husdyr og jorddyrkning. Du vil lærer at tilrettelægge arbejdsopgaver vedrørende vedligeholdelse af maskiner og bygninger, da en stor del af dit fremtidige arbejde også vil omhandle dette. I de senere år har undervisningen også båret præg af landbrugets stigende omlægning til økologi. Derfor ligger et stort fokus i undervisningen også på økologi og bæredygtighed.  

Du kan med uddannelsen specialisere dig i følgende retninger: landbrugsassistent, landmand med speciale, jordbrugsmaskinfører, produktionsleder eller agrarøkonom. Uddannelsen veksler mellem skole og praktik, hvor varigheden spænder mellem 2 år og 4 måneder – 5 år og 11 måneder afhængig af din specialiseringen. Uddannelsen kan også tages som en EUX. Hvis du søger ind på landbrugsuddannelsen, vil du automatisk blive tilbudt en plads på et skolehjem. Du kan læse mere om livet på et skolehjem her

Dit fremtidige job afhænger af, hvilken specialisering du vælger. Oftest vil du arbejde for en landmand eller styre dit eget landbrug. Mange arbejder også på maskinstationer eller indenfor skovbrug og gartneri.
Du har med uddannelsen også mulighed for at videreuddanne dig enten på et erhvervsakademi eller med en professionsbachelor. Du kan blandt andet videreuddanne dig som:

 
 

Landbrugsuddannelsen har givet Niels oplevelser og job i hele verden

 Ghana, USA og Ukraine. 26-årige Niels Jensen har arbejdet, levet og oplevet alle steder. Landbrugsuddannelsen har nemlig ført ham vidt omkring, og nu er han leder for 150 mennesker i en stor, international virksomhed.

 
 

At vælge landbrugsuddannelsen og flytte ind på skolen var verdens bedste beslutning

19-årige Maja Thomsen fra Hedehusene er slet ikke i tvivl om, at det var hendes livs bedste beslutning at vælge landbrugsuddannelsen og flytte ind på skolehjemmet på Landbrugsskolen Sjælland – Roskilde Tekniske Skole. Her har hun både fundet fantastiske nye venner og fået karaktererne til at hoppe flere trin opad.

 
 

Hør om uddannelsen og de muligheder den åbner op for

 
 

En del af fordelsuddannelserne for 2020

Det forventes, at der kommer til at mangle landbrugsuddannede i fremtiden. Derfor er uddannelsen på 2020s liste over fordelsuddannelser. Ved at vælge en fordelsuddannelse styrker du dine chancer for at få en praktikplads samt at få et arbejde, efter du har færdiggjort din uddannelse.