Hvad laver en Snedker i dag?

Som snedker bygger man ikke bare møbler eller køkkener. Snedkere har også restaureringsopgaver på etageejendomme, nybyggeri eller komplicerede opgaver på fredede bygninger. Samtidig går arbejdet ud på at planlægge og klargøre maskiner og materialer til produktion. En variation som skaber et innovativt fag, hvor man hele tiden skal holde sig opdateret på de nyeste teknikker.

På uddannelsen får man en grundlæggende viden om, hvordan man fremstiller produkter i træ, og man lærer at vurdere og vælge de rigtige materialer. Her skal dit barn også vælge en specialeretning - fx en af de kortere uddannelser som træoperatør eller bygningsmontør som tager 2 år og 6 måneder. Eller en af de længere uddannelser som bygningssnedker, maskinsnedker, møbelsnedker eller orgelbygger. Disse uddannelser tager oftest 4 år og 3 måneder, men her lærer man også alle fagets detaljer og er med under hele processen - fra ide, tegning og planlægning til håndværksmæssig eller industriel produktion. Læs mere om de forskellige uddannelser her.

Fremtiden for en Snedker

Som færdigudlært snedker har dit barn flere gode jobmuligheder. Danske snedkere er respekteret verden over, hvorfor det også er muligt at arbejde for udenlandske byggefirmaer og humanitære organisationer. Som snedker er du ofte med i hele processen fra den første kundekontakt til det færdige produkt. Det er dig, der rådgiver kunden om alt fra materialevalg til kreative opgaveløsninger, så du skal have mod på kundepleje, og du skal kunne forklare, tegne og bygge, så det matcher kundens ønsker.

Hvis dit barn har taget snedkeruddannelsen som EUX, er videreuddannelsesmulighederne særligt gode. Eksempler på videreuddannelser:

Joachim har fundet sin rette hylde

Joachim Vilstrup har været ude og snuse til flere forskellige ungdomsuddannelser, inden det endelige valg faldt på snedkeruddannelsen. Og med snedkerfaget har han fundet uddannelsen, der kobler det kreative og håndværksmæssige sammen, så alt går op i en højere enhed.

Ung møbelsnedker startede egen møbellinje og virksomhed allerede som lærling

Hvad gør man, hvis man ikke synes, man får udfordringer nok som lærling? Man starter da bare sin egen virksomhed og gør sin uddannelse færdig, samtidig med at man bygger en succes op fra bunden med egen møbellinje. Det var i hvert fald den 23-årige møbelsnedker Thomas Rørvangs løsning.

Erhvervsuddannelsen var med til at åben døre for Anna

Først valgte hun at gå ud af gymnasiet, så droppede hun sin drøm, men så landende Anna Axelsen på en vej belagt med savsmuld, fysisk arbejde og masser af faglige udfordringer.

 

Hør hvorfor Frederik har valgt at blive bygningssnedker