Hvad laver en tagdækker?

Som tagdækker kommer du til at arbejde oppe i højden med at lægge alle typer tage. Uddannelsen giver dig en grundlæggende viden om, hvordan du lægger de forskellige typer tage, og hvordan du vedligeholder og reparerer dem. Uddannelsen giver dig kendskab til materialer, konstruktioner og bygningsregler. Du bliver også klædt på til selv at rådgive, beregne, planlægge og gennemføre opgaver for fremtidige kunder.
Uddannelsen tager 3 år og 9 måneder, hvor du veksler mellem skole og praktik.

Som tagdækker vil du ofte arbejde hos entreprenør- eller byggefirmaer. Det er også muligt for dig at videreuddanne dig på erhvervsakademiet eller læse en professionsbachelor. Her kan blandt andet nævnes:

Marco kæmper for klimavenlige tage

Tagdækkereleven Marco Gabriel Andersen har fremstillet en grøn tagflade, som han præsenterede ved Folkemødet – og han håber, at den mere klimavenlige type tag kommer til at fylde mere i bybilledet i fremtiden.”Mange var overraskede over, at den slags overhovedet eksisterer,” siger han.

En del af fordelsuddannelserne for 2020

Det forventes, at der kommer til at mangle tagdækkere i fremtiden. Derfor er uddannelsen på 2020s liste over fordelsuddannelser. Ved at vælge en fordelsuddannelse styrker du dine chancer for at få en praktikplads samt at få et arbejde, efter du har færdiggjort din uddannelse.