Hvad laver en tømrer?

Som tømrer får du en uddannelse, hvor du får lov til at arbejde med hænderne, men hvor det også er nødvendigt at kunne tegne og planlægge opgaver. Du vil være med til at skulle kunne rådgive og vejleder kunder og finde frem til de rette løsninger til at kunne udføre en opgave for en kunde.

På uddannelsen kommer du til at få grundlæggende viden om forskellige materialer, samt hvilke materialer der bruges til at løse bestemte opgaver og hvorfor. Du kommer til at stifte bekendtskab med tømrerfagets alsidige arbejde ved at skulle løse praktiske og teoretiske opgaver. 
Uddannelsen består af et grundforløb, der tages på en erhvervsskole og varer 20 eller 40 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. Uddannelse gør det muligt at specialisere sig i forskellige retninger. Læs mere om uddannelse her.

Som færdigudlært tømrer kommer du typisk til at arbejde i byggebranchen i en mindre virksomhed eller som selvstændig. Du kommer både til at arbejde på byggepladser og med forberedende arbejde på et værksted.

Du kan også vælge at videreuddanne sig med en erhvervsakademisuddannelse, efter at have opnået de specifikke fag og niveauer, som de enkelte uddannelser kræver.
Du kan blandt andet læse videre som:
Bygge koordinator
Energiteknolog
Kort- og landmålingstekniker
Du kan læse mere om efteruddannelse her.

Droppede lovede karriere for at blive tømrer

Hvad har han gang i? Sådan tænkte en del af Christians omgangskreds, da han som 28-årig droppede en lovende karriere som journalist og gik i lære som tømrer. Men han har ikke fortrudt et sekund. Og han synes, man skal lade være med at betragte uddannelsesvalg som en endegyldig beslutning. Forældreindsatsen Ditbarnsfremtid mødte Christian for at høre, hvilke tanker han gjorde sig før sit sporskifte.

Katrine vil både være tømrer og pædagog

17-årige Katrine Møller Toft gik imod strømmen og fulgte sit hjerte, da hun skulle vælge uddannelse. Det havde ikke været muligt uden mange års benhård ligestillingskamp, der fortjener en hyldest i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts.

Peter bruger både hoved og hænder og er ikke længere skoletræt

Kombinationen mellem praktik og skoleforløb, studiemiljøet og det fede sammenhold med klassekammeraterne betyder, at 20-årige Peter Hartung aldrig har været i tvivl om, at EUX tømrer-uddannelsen har været det rette valg for ham.

EUX-tømrer Sebastian: Jeg har bygget en bar til vores fredagshygge

At tage tømreruddannelsen som EUX betyder for 17-årige Sebastian Bromose, at han kan arbejde med træ, som han elsker og samtidig gøre sine forældre glade og holde alle fremtidsdøre åbne. Og så betyder det sociale sammenhold og tid til fredagsbar og studieture enormt meget.

 

Hør hvorfor Malthe har valgt at blive tømrer

 

En del af fordelsuddannelserne for 2020

Der er en forventning om, at der kommer til at mangle tømrere i fremtiden. Derfor er tømreruddannelsen på listen over fordelsuddannelser. Ved at vælge en fordelsuddannelse styrker du dine chancer for at få en praktikplads og at få et arbejde, når du er færdig med din uddannelse.