Som tømrer får dit barn en uddannelse, hvor de får lov til at arbejde med hænderne, men hvor det også er nødvendigt at kunne tegne og planlægge opgaver. Dit barn vil være med til at skulle kunne rådgive og vejleder kunder og finde frem til de rette løsninger til at kunne udføre en opgave for en kunde.

På uddannelsen kommer dit barn til at få grundlæggende viden om forskellige materialer, samt hvilke materialer der bruges til at løse bestemte opgaver og hvorfor. Dit barn kommer til at stifte bekendtskab med tømrerfagets alsidige arbejde ved at skulle løse praktiske og teoretiske opgaver. 
Uddannelsen består af et grundforløb, der tages på en erhvervsskole og varer 20 eller 40 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. Uddannelse gør det muligt at specialisere sig i forskellige retninger. Læs mere om uddannelse her.

Som færdigudlært tømrer kommer dit barn typisk til at arbejde i byggebranchen i en mindre virksomhed eller som selvstændig. Dit barn kommer både til at arbejde på byggepladser og med forberedende arbejde på et værksted.

Dit barn kan også vælge at videreuddanne sig med en erhvervsakademisuddannelse, efter at have opnået de specifikke fag og niveauer, som de enkelte uddannelser kræver.
Eksempler på videreuddannelse:
Bygge koordinator
Energiteknolog
Kort- og landmålingstekniker
Du kan læse mere om efteruddannelse her.

 

Peter bruger både hoved og hænder og er ikke længere skoletræt

Kombinationen mellem praktik og skoleforløb, studiemiljøet og det fede sammenhold med klassekammeraterne betyder, at 20-årige Peter Hartung aldrig har været i tvivl om, at EUX tømrer-uddannelsen har været det rette valg for ham.

 
 

EUX-tømrer Sebastian: Jeg har bygget en bar til vores fredagshygge

At tage tømreruddannelsen som EUX betyder for 17-årige Sebastian Bromose, at han kan arbejde med træ, som han elsker og samtidig gøre sine forældre glade og holde alle fremtidsdøre åbne. Og så betyder det sociale sammenhold og tid til fredagsbar og studieture enormt meget.

 
 

Hør hvorfor Malthe har valgt at blive tømrer