Hvad laver en værktøjsmager?

Hvis du ønsker at have stor indflydelse på produktionsprocesser, bør du undersøge værktøjsmager nærmere. Som Værktøjsmager er du med til at udvikle og producere de forme, som bruges når der laves dele i plastic og metal. Det kan være alt fra dele til computere til elementer brugt i f.eks. bilindustrien.
Som en del af uddannelsen får du en grundlæggende viden om støbeforme, materialer, tekniske tegninger samt den dialog du indgår i med kunder.    

Uddannelsen varer mellem 4 år og 6 måneder til 5 år og 6 måneder afhængig af specialisering. Du kan også tage uddannelsen som en EUX, hvilket giver dig en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse på samme tid.

Når du er færdiguddannet, vil du typisk arbejde i metal- eller plastindustrien. Ofte vil arbejdet foregår på et værksted. Du har også gode muligheder for videreuddannelse. Du kan blandt andet tage en af disse erhvervsakademiuddannelser:

Allan blev uddannet værktøjsmager – nu bygger han hjertelydsapparater

Allan Rødtness kan bygge hjertelydsapparater, udvikle undervandsmotorer og beregne, hvordan man bedst udnytter pladsen i en lastbil. Men det hele startede faktisk med en uddannelse som værktøjsmager.

En del af fordelsuddannelserne for 2020

Det forventes, at der kommer til at mangle værktøjsmagere i fremtiden. Derfor er uddannelsen på 2020s liste over fordelsuddannelser. Ved at vælge en fordelsuddannelse styrker du dine chancer for at få en praktikplads samt at få et arbejde, efter du har færdiggjort din uddannelse.