Der er flere praktikpladser, end du lige tror

Der er masser af praktikpladser derude, selvom der også er fag, hvor det kan være svært at finde en praktikplads. Langt de fleste brancher har brug for elever og lærlinge og kommer også i fremtiden til at mangle dygtige faglærte. På praktikpladsen.dk kan du se, hvor der er ledige praktikpladser lige nu. Og husk at erhvervsskolerne har mange gode kontakter til virksomheder og kan være en god indgang til en praktikplads.

Praktikforløbet har den gevinst, at erhvervsuddannede ofte har et job, der venter på dem, når de er færdige med uddannelsen. Faktisk beholder 8 ud af 10 virksomheder deres lærlinge efter endt uddannelse.

Hvordan finder mit barn en praktikplads?

Vidste du at 90% af alle elever er i praktik i en virksomhed? Dit barn skal selv gøre en indsats for at få en praktikplads, men erhvervsskolerne har et stort virksomhedsnetværk og hjælper gerne virksomheder og elever med at få kontakt til hinanden. Dansk Metal har udviklet fem gode råd til at finde en praktikplads.  

Udover praktikpladsen.dk kan dit barn finde ledige praktikpladser her:

Elevportalen.dk
Elevplads.dk
Jobnet.dk

tec.cyjobportal.com/
Jobindex.dk
Careerjet.dk
cyjobapi.com

Global lærling - praktik i udlandet

Drømmer dit barn om at tage i praktik eller arbejde i udlandet? Så skal du fortælle, at det er muligt at tage en del af erhvervsuddannelsen i et andet land. Enten ved at tage i praktik eller ved at tage noget af uddannelsen i udlandet. Reglerne er ret fleksible, og man kan søge om økonomisk støtte til sit ophold gennem AUB. De støtter med op til 30.000 kr. per kalenderår som et tilskud til rejse- og boligudgifter. De fleste erhvervsskoler har en koordinator, som kan hjælpe dit barn med mere information og gode kontakter. Læs mere om PIU-ordningen eller hør, hvad de unge fortæller om deres praktikophold og udveksling her.

Virksomheder: Ja, vi har praktikpladser

Mange virksomheder står lige nu med ubesatte praktikpladser. Her kan du se en håndfuld virksomheder, der har ledige praktikpladser - og gerne vil kontaktes af dit barn.

 

Hør virksomheder fortælle om deres behov for lærlinge

Flere virksomheder end du måske lige tror har ledige praktikpladser. Her fortæller en håndfuld virksomheder om deres praktikpladssituation.
Tag gerne kontakt til dem - de er med her, fordi de gerne vil kontaktes! 

 
 

Vi ansætter stort set alle, der søger læreplads hos os. For vi er nødt til at tage ansvar for at uddanne den faglærte arbejdskraft, som vi både nu og i fremtiden har behov for. Pt har vi 26 lærlinge, og det er både struktører, maskinførere, brolæggere, smede, mekanikere og it-supportere.

 Mette Egesø, HR-chef i Barslund A/S

 

 

 

Pt er det primært ventilations- og kølelærlinge, vi har behov for. Som udgangspunkt beholder vi vores lærlinge, når de er færdiguddannet. Både fordi vi ved, at der ligger en god signalværdi i det, når de skal søge videre, at deres læreplads har ønsket at fastansætte dem. Men også fordi vi jo har haft stor indflydelse på deres uddannelse og derfor meget gerne vil beholde dem.”

 Pernille Bisgaard, HR koordinator i Kemp & Lauritzen 

Kontakt os og hør mere om vores praktikpladsmuligheder 

 

Praktikpladsmanglen har i flere år fyldt meget, men det er slet ikke et billede, der passer på industrien. Her mangler vi virkelig elever, især industritekniker- og automatikteknikerlærlinge. Der findes simpelthen ikke dygtige industriteknikere uden arbejde i dag.

 Henning Dam, Direktør Flextek A/S

 

Kontakt Flextek og hør mere

 

Coop er landets største private praktikvært, og vi har omkring 1000 elever lige nu. Hvert år starter 400 nye elever, og vi er altid på jagt efter talenter. Vi er glade for vores elever og beholder størstedelen af dem. Lige nu mangler vi især elever på slagterfaget, og der er masser af job til dem.

 Morten Lynge Lauridsen, Teamchef Coop Danmark A/S

 

Få elevplads hos Coop

 

Den maritime branche har et stort behov for lærlinge. I øjeblikket mangler branchen elektrikere, smede, automatikteknikere og industriteknikere - og ansætter meget gerne elever og lærlinge.  Vores virksomhedskonsulenter hjælper med at formidle kontakt mellem elev og virksomhed, når man er startet på en erhvervsskole. Kontakt Per Gammeltolft Jepsen hvis du vil vide mere om den maritime branche og de mange karrieremuligheder, vi tilbyder. Enten på mail: pj@mdc.center eller tlf. 29 90 85 79.  

Per Gammeltoft Jepsen, projektleder, Fremtidens Maritime Håndværker

Læs mere om Fremtidens Maritime Håndværker her

 

Vores medlemmer har bl.a. brug for dygtige entreprenør- og landbrugsmaskinmekanikere, og lige nu kan vi se, at vi faktisk skal uddanne flere end vores branche har behov for. Både fordi mange af vores medlemmers ansatte nærmer sig pensionsalderen med hastige skridt - og fordi vores lærlinge også bliver ansat i andre brancher, når de er færdiguddannede.

 Per Hedetoft, Maskinleverandørerne og Dansk Maskinhandlerforening

 Se vores lange liste med ledige praktikpladser på vores jobbank

 
 
 

Udarbejdet i samarbejde med Den Regionale Praktikpladsenhed i Region Hovedstaden