Coronakrisen satte en stopper for Simones spillejobs

 
 

Som så mange andre kunstnere og kreative er sangerinden LACY LYNX blevet hårdt ramt af coronakrisen. Alle hendes spillejobs i 2020 er blevet aflyst, men til gengæld har hun haft tid til at arbejde på nyt materiale – og så er hun lige startet på en videregående uddannelse, der spiller godt sammen med musikkarrieren.

Sangerinden LACY LYNX alias Simone Haaning Kristensen har de seneste år fået skabt sig et navn på den københavnske musikscene med en fusion af electropop, R&B og soul.

I 2019 blev en af hendes sange udvalgt til DR’s talentprojekt Karrierekanonen. Og efter blandt andet at have optrådt på UHØRT Festival og varmet op for Jacob Dinesen sidste år, havde Simone glædet sig til at komme ud at spille endnu flere koncerter denne sommer.

 
 

Men sådan skulle det ikke gå. Coronakrisen satte nemlig en kæp i hjulet for Simones planlagte spillejobs, der alle er blevet aflyst.

”Corona har betydet, at alle mine spillejobs er blevet aflyst, og har gjort det svært at holde momentum for alle, der har kæmpet hårdt for at opbygge et navn i løbet af de seneste år. Det gælder også mig selv, og det er jeg selvfølgelig ærgerlig over,” siger Simone Haaning Kristensen alias LACY LYNX i et interview med forældreindsatsen Ditbarnsfremtid.

blockquote Corona har betydet, at alle mine spillejobs er blevet aflyst, og har gjort det svært at holde momentum for alle, der har kæmpet hårdt for at opbygge et navn i løbet af de seneste år. Det gælder også mig selv, og det er jeg selvfølgelig ærgerlig over,blockquote2

 
 

Trods den tomme spillekalender har Simone ikke ligget på den lade side, men har brugt tiden på at fordybe sig i arbejdet med sin kommende EP, efter at hun tidligere på året blev tildelt et legat på 10.000 kroner af Kodas Vækstlagspulje.

”Jeg har valgt at se på situationen som en mulighed for at trække mig tilbage og arbejde på mit nye materiale. Legatet giver mig muligheden for, forhåbentlig, at kunne gå i studiet med min EP, og det glæder jeg mig meget til,” forklarer Simone.

”Planen er at udgive en håndfuld på en gang i stedet for bare ét nummer, så jeg kan give et helstøbt indtryk af den vej, jeg gerne vil gå som kunstner herfra,” siger hun.

 
 

Medvirker i ny podcast

Simone er desuden aktuel i en ny episode af podcasten ’Samtaler om uddannelse’, som henvender sig til uddannelsesvejledere og elever i 8., 9. og 10. klasse.

Her fortæller hun om, hvordan hun har haft svært ved forene sit kreative væsen med tavleundervisning, skriftlige opgaver og eksamener, da drømmen om at blive musiker altid har trukket mere i hende end skolebøgerne.

 
 

blockquote Det at optræde og synge giver mig meget mere end skolebøger, matematik og naturvidenskab. Musikken har egentlig altid været min plan A, og jeg har svært ved at se en fremtid, hvor den ikke er i fokus, blockquote2

"Det at optræde og synge giver mig meget mere end skolebøger, matematik og naturvidenskab. Musikken har egentlig altid været min plan A, og jeg har svært ved at se en fremtid, hvor den ikke er i fokus,” siger Simone.

 
 

Sangerinden har ikke taget den lige vej gennem uddannelsessystemet, men har haft brug for at holde pauser og rejse undervejs for at finde sig selv og skabe sin egen vej i livet.

"Det er ikke altid bedst at gå den lige vej, og det vil jeg gerne slå et slag for. Nogle gange kan det godt betale sig at stikke lidt af, så du kan blive klogere på dig selv. Det er vigtigt, at man lytter til sig selv og finder ud af, hvad man egentlig selv har lyst til,” siger hun.

 
 

Rød tråd mellem uddannelse og musik

Simone startede i sin tid på gymnasiet efter folkeskolen, men efter megen overvejelse valgte hun at droppe ud i begyndelsen af 3.g – til stor bekymring for hendes forældre.

 
 

"Jeg har altid været meget kreativ og har haft svært ved at sidde stille, og det var svært for mig at passe ind i de rammer, jeg oplevede på gymnasiet. Da jeg droppede ud, blev min mor lidt forskrækket og nervøs på mine vegne, fordi hun mente, at jeg ville kunne komme til at fortryde det senere, hvis jeg ikke fik gjort min uddannelse færdig. Men siden har mine forældre altid støttet mig rigtig meget, troet på mit talent og ønsket, at jeg skulle dyrke det,” siger Simone.

blockquote Jeg har altid været meget kreativ og har haft svært ved at sidde stille, og det var svært for mig at passe ind i de rammer, jeg oplevede på gymnasiet.blockquote2

 
 

Efter et tiltrængt sabbatår, hvor hun arbejdede fuldtid og flyttede hjemmefra, besluttede Simone sig for at genoptage sin ungdomsuddannelse og starte på HF, hvor hun kom til at trives på en linje med musik som valgfag. Hun dimitterede i 2016, og det var faktisk i den forbindelse, at hun for alvor fik sat fut i musikkarrieren. En optræden på skolen blev nemlig lagt på Facebook og nåede ud til en music publicer, som tilbød hende at komme til København for at indspille sin første demo.

Simone bor i dag i København og er for nylig startet på uddannelsen til serviceøkonom. Beslutningen om at søge ind på en uddannelse betyder dog ikke, at hun vil nedprioritere musikken, som også i denne sammenhæng er det indirekte omdrejningspunkt.

 
 

blockquoteJeg har haft svært ved at lægge mig fast på en uddannelse, fordi jeg har tænkt, at hvis jeg valgte en uddannelse til, ville det automatisk betyde, at jeg valgte musikken fra. Når jeg går ind i noget, fokuserer jeg 100 procent på det og har svært ved at overskue for mange andre ting, så det har været en svær beslutning at søge ind, blockquote2

"Jeg har haft svært ved at lægge mig fast på en uddannelse, fordi jeg har tænkt, at hvis jeg valgte en uddannelse til, ville det automatisk betyde, at jeg valgte musikken fra. Når jeg går ind i noget, fokuserer jeg 100 procent på det og har svært ved at overskue for mange andre ting, så det har været en svær beslutning at søge ind," siger Simone.

 
 

”Men jeg tror, jeg har godt af at få nogle nye input. Og så giver det mig noget motivation, at jeg kan se, hvordan jeg kan kombinere uddannelsen med musikken. Som uddannet serviceøkonom vil jeg få redskaberne til at åbne mit eget spillested, og det har jeg også en drøm om. Og så er jeg da garanteret, at jeg altid har en scene at optræde på, uanset hvad der sker," slutter hun med et grin.