23-årige Søren har scoret job hos stort mediebureau i Berlin

 
 

Uddannelsen som Multimedie Animator hos 3D College i Grenaa har bragt 23-årige Søren Sten Andersen til Berlin, hvor han har sikret sig et job hos mediebureauet Eve Images. Drømmen er at komme til at arbejde for den verdenskendte animationsvirksomhed Pixar.

Da 23-årige Søren Sten Andersen blev student for nogle år siden, var det klart for ham, at han ikke skulle på universitetet. I stedet var han på udkig efter en mere praktisk uddannelse med fokus på en af sine helt store interesser – 3D-arbejde. Efter at have afsøgt terrænet valgte Søren Multimedie Animator-uddannelsen hos 3D College i Grenaa, der udbydes af Viden Djurs – og det har han ikke fortrudt. ”Efter gymnasiet havde jeg ikke lyst til at tage på universitetet. Det var der egentlig flere grunde til, men først og fremmest var der ikke nogen universitetsuddannelser, der afspejlede min interesse i 3D, som jeg allerede havde leget lidt med selv på det tidspunkt. Jeg tog til åbent hus hos 3D College og besluttede mig for at starte her efter at have set nogle af de ting, eleverne her havde lavet,” siger Søren Sten Andersen i et interview med en journalist fra Ditbarnsfremtid.

 
 

”Modsat gymnasiet, hvor det ikke var alt, der var lige interessant, beskæftiger jeg mig kun med ting, jeg interesserer mig for, og det gør det selvfølgelig automatisk federe. Samtidig er det en fordel, at mine venner her interesserer sig for det samme, som jeg gør, så vi har rigtigt meget til fælles,” tilføjer Søren, der i øjeblikket arbejder på sit afgangsprojekt, som skal afleveres i denne måned. Mens Søren har været i lære, har han kunnet bo på Viden Djurs’ skolehjem, når han har været på skoleophold i Grenaa. Her får han tre måltider om dagen, kan deltage i forskellige sociale aktiviteter og bor blandt andet tæt på et fitnesscenter og en svømmehal. ”Der mangler ikke noget, så jeg klager bestemt ikke,” siger Søren med et smil.

blockquote Efter gymnasiet havde jeg ikke lyst til at tage på universitetet. Det var der egentlig flere grunde til, men først og fremmest var der ikke nogen universitetsuddannelser, der afspejlede min interesse i 3D, som jeg allerede havde leget lidt med selv på det tidspunkt. blockquote2

 
 

Et skridt på vejen mod drømmen
Uddannelsen Multimedie Animator er en erhvervsuddannelse, der tager 2,5 år efter et grundforløb på 20 til 40 uger, og som veksler mellem skole- og praktikophold. Da Søren gennem sit uddannelsesforløb fik mulighed for at komme i praktik hos mediebureauet Eve Images i den tyske hovedstad, Berlin, besluttede han sig for at springe ud i det. Praktikopholdet viste sig at blive en stor succes, og Søren skal starte i en fast stilling hos virksomheden til januar.

 
 

blockquoteDet har givet mig rigtigt meget at komme lidt væk. Selv om det ikke er længere væk end Tyskland, er kulturen en helt anden. Det er altid fedt at prøve noget nyt, og man finder jo ikke ud af, hvad det er, hvis man ikke springer ud i det. blockquote2

”Det har givet mig rigtigt meget at komme lidt væk. Selv om det ikke er længere væk end Tyskland, er kulturen en helt anden. Det er altid fedt at prøve noget nyt, og man finder jo ikke ud af, hvad det er, hvis man ikke springer ud i det,” siger Søren og tilføjer: ”Jeg skulle selvfølgelig lige vænne mig til det, lige da jeg var startet, men de var rigtigt gode til at hjælpe mig og sørge for, at jeg fik noget at lave, som jeg følte gjorde en forskel. Efterhånden nåede jeg et punkt, hvor jeg følte, at jeg kunne følge med mine kolleger, og jeg er selvfølgelig superglad for, at jeg har fået en fast stilling.”

 
 

Hos Eve Images er Søren blandt andet med til at indrette nye boliger i 3D – for eksempel ved at indsætte møbler i et virtuelt rum – på så overbevisende vis, at der lige så godt kunne være tale om et fotografi. Og det er blot en af de mange ting, Multimedie Animator-uddannelsen kan bruges til. Selv om Søren er glad for sin arbejdsplads drømmer han om at lave noget helt andet i fremtiden – nemlig at arbejde for animationsgiganten Pixar, der står bag store filmhits som Toy Story, De Utrolige og Biler. ”Jeg kunne godt tænke mig at arbejde hos Pixar lidt ude i fremtiden. Det kunne være megafedt, og det er der, jeg gerne vil hen på den lange bane. Men det, jeg laver nu, er også rigtig sjovt og spændende, og man er jo nødt til at starte et sted. Jeg er overbevist om, at jeg kommer til at opleve mange andre fede ting i min karriere på vejen mod min drøm,” fastslår Søren Sten Andersen.

 
 

Masser af hæder
Gennem deres uddannelsesforløb får eleverne på 3D College mulighed for at deltage i forskellige projekter og konkurrencer, der strækker sig ud over skolens rammer. Eksempelvis har eleverne fire år i træk sikret sig priser hos The Rookies – en international platform for grafikere, der i år kårede 3D College til verdens bedste 3D-skole inden for visualisering. Derudover har skolens elever gennem en årrække været med til at producere en række kortfilm, som er blevet set af tusinder på internettet. Nogle af filmene er endda blevet vist ved større internationale filmfestivaler.

 
 

”Vi giver vores elever mulighed for at lave noget af høj kvalitet, som de gerne vil vise frem. Vores hensigt er at sørge for, at eleverne får en fornemmelse af et projekt fra start til slut og af, hvordan det er at samarbejde med professionelle folk fra branchen. Vi er stolte af vores projekter, og vi bruger dem gerne til at brande os selv for at vise, der kommer noget seriøst og af høj kvalitet fra os,”

blockquote Det har en betydning, at det ikke bare er et skoleprojekt, men noget, der skal lanceres, og som skal vises frem for rigtig mange mennesker. Det er ikke bare noget, vi leger, og det tror jeg er med til at understøtte elevernes fornemmelse af faglighed og stolthed blockquote2

 
 

lyder det fra Alex Townley Porsborg, der er leder af medieafdelingen hos Viden Djurs, som 3D College hører under. ”Det har en betydning, at det ikke bare er et skoleprojekt, men noget, der skal lanceres, og som skal vises frem for rigtig mange mennesker. Det er ikke bare noget, vi leger, og det tror jeg er med til at understøtte elevernes fornemmelse af faglighed og stolthed,” fastslår han. Du kan tage et kig på 3D Colleges filmprojekter her. Se desuden udvalgte kortfilm og elevprojekter på youtube.